Ermedin Demirović ima novi klub, zamijenjen je za reprezentativca Austrije

Ostaje u Bundesligi

Ermedin Demirović ima novi klub, zamijenjen je za reprezentativca Austrije · Zvanično

M. Šljivak

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Ermedin Demirović (24) napušta Freiburg i karijeru nastavlja u redovima Augsburga.

Bh. napadač dogovorio je saradnju s ovim bundesligašem i predstavljen je kao novi napadač Augsburga.

Demirović je s ovim klubom potpisao ugovor na četiri godine, odnosno do juna 2026. godine.

Freiburg neće dobiti novac za 24-godišnjeg bh. napadača. Put ovog tima će napadač Augsburga i reprezentacije Austrije Michael Gregoritsch.

Ermedin Demirović je prethodne dvije sezone proveo u Freiburgu. Za ovaj klub odigrao je 68 utakmica i ima učinak od osam golova i 14 asistencija.

Demirović je prošao omladinsku školu RB Leipziga. Šansu u prvom timu nije dobio, pa je otišao u redove španskog Alavesa.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Nakon avanture u Španiji igrao je u francuskom Sochauxu, ponovo se vratio u Španiju gdje je igrao za Almeriju, da bi se konačno skrasio u ekipi švicarskog St. Gallena.

Odlični nastupi u Švicarskoj donijeli su mu transfer u Freiburg, gdje međutim nije bio standardan član prve postave i često je šansu za igru dobijao s klupe.

Top Komentari

Eno30
Bravo Demirovicu i sretno, Ausburg je solidna ekipa koja se konstantno nalazi oko sredine tabele. Mislim da si napravio dobar potez sa izabirom kluba. U Ausburgu nadam se da ce čes vise imati prostora za igru nego u Fribourgu. Sretno nas dijamante
10 0
FahroKonjHodzic
skonja na magarca fala na 500 lajkova fahro
0 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi