Demirović žestoko napao sudiju: "Htio sam mu dati do znanja..."

Nakon poraza u Frankfurutu

Demirović žestoko napao sudiju: "Htio sam mu dati do znanja..."

Edmir Škorić

U petak navečer Augsburg bh. reprezentativca Ermedina Demirovića doživio je poraz u gostima kod Eintracht Frankfurta u 30. kolu njemačke Bundeslige.

Augsburg je imao priliku da smanji zaostatak za Eintrachtom i da ostane konkurentan u borbi za šesto mjesto i plasman u Evropu, ali je na kraju poražen i sada je na -6 u odnosu na tim iz Frankfurta, pa četiri kola prije kraja teško da može do karte za evropska takmičenja.

Meč je dobro počeo za goste, pošto je Vargas u 13. minuti na asistenciju upravo Ermedina Demirovića došao do vodstva, ali su Chaibi, Ekitike i Marmoush u nastavku donijeli veliki preokret Eintrachtu.

Demirović žali zbog izgubljenih bodova, a u ovom meču je imao sukob sa sudijom Petersenom.

"Zapravo smo morali dati taj drugi gol jer je bilo toliko prostora. Nismo uspjeli, zato smo kasnije kažnjeni", rekao je Demirović o utakmici, a onda se osvrnuo na sukob sa sudijom koji mu je u 65. minuti dao žuti karton zbog prigovora, da bi nakon meča bh. reprezentativac otišao do njega da mu "očita lekciju".

Oglasi

“Bio sam mišljenja da neke situacije jednostavno nisu dobro odsvirane”, objasnio je najbolji strijelac Augsburga.

"To jednostavno nije bila dobra predstava po mom mišljenju i htio sam mu to dati do znanja. I mi igrači nakon utakmice čujemo da nismo bili dobri.

Osjećao sam da bih danas mogao reći sudiji da nije činio ispravne stvari. Mislim da to nije bilo dobro. Vjerovatno mu se nije svidjelo, ali svi se moraju nositi s kritikama, i naravno nisam bio uzrujan zbog toga tako brzo nakon utakmice. Brzo je sve završilo".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

26-godišnji napadač i kapiten Augsburga ove sezone ima 15 golova na 29 mečeva i uveliko se špekuliše da bi na ljeto mogao napraviti iskorak u karijeri, te da ga žele neki veći njemački timovi, a uz to se spominje i mogući prelazak u englesku Premier ligu.

Od njega se svakako očekuje da bude važna karikera u budućnosti reprezentacije BiH nakon što se penzioniše Edin Džeko, ali je do sada uspio postići tek jedan gol na 24 nastupa za nacionalni tim. Prethodno je za U21 selekciju naše zemlje dao četiri gola na 13 mečeva. Računajući baš sve omladinske selekcije, dao je 16 golova, ali tek jedan za seniore.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi