Produženi odmor za bh. napadača: Ermedin Demirović danas s tribina gleda meč svog Augsburga
Ermedin Demirović zbog žutih kartona ne igra danas protiv Kolna.

Dočekuju Koln

Produženi odmor za bh. napadača: Ermedin Demirović danas s tribina gleda meč svog Augsburga

Eldar Ganibegović

Fudbaleri Augsburga danas dočekuju Koln, ali bez Ermedina Demirovića na terenu. On utakmicu prati s tribina.

U terminu od 15:30 sati počela je utakmica 27. kola njemačke Bundeslige u kojoj Augsburg dočekuje Koln.

Najboljeg igrača Augsburga i kapitena ovog tima, bh. napadača Ermedina Demirovića, nema u rosteru. On utakmicu prati s tribina.

Naime, Ermedin Demirović je dobio žuti karton na posljednjem gostovanju kod Wolfsburga, te je zbog toga suspendovan i vratiti će se u idućem kolu.

Dobio je tako bh. napadač produženi odmor. Igrao je 21. marta u Zenici protiv Ukrajine, a naredni put bi na teren trebao 7. aprila na gostovanju kod Hoffenheima.

Podsjetimo, nakon što je Bosna i Hercegovina ispala od Ukrajine, otkazana je prijateljska utakmica s Izraelom, te Ermedin Demirović tako 17 dana pauzira od fudbala.

Oglasi

Na drugoj strani je zato mjesto u startnoj postavi našao Denis Huseinbašić, novopečeni bh. reprezentativac koji će najmanje do juna sačekati na debi u našoj selekciji.

Augsburg (4-5-1): Dahmen; Mbabu, Gouweleeuw, Uduokhai, Iago; Vargas, Maier, Jakić, Rexhbecaj, Jensen; Tietz.

Koln (4-2-3-1): Schwabe; Hubers, Chabot, Paqarada, Thielmann; Huseinbašić, Ljubičić; Alidou, Adamyan, Kainz; Selke.

Ovome dodajmo da od 18. minute Augsburg vodi 1:0, a pogodak je postigao Maier.

Danas se igraju još dvije utakmice. Od 17:30 Stuttgart dočekuje Heidenheim, dok Bochum od 19:30 dočekuje Darmstadt i time će biti okončano 27. kolo.

Oglasi

Bayern dovodi Ermedina Demirovića?

Napadač Augsburga i reprezentativac Bosne i Hercegovine, Ermedin Demirović, također je na meti Bayerna u ljetnom prijelaznom roku.

Demirović igra sezonu iz snova u Augsburgu i jedan je od najefikasnijih igrača u ligi ako gledamo golove i asistencije, a učestvovao je u više od pola golova koje je postigao Augsburg što je fenomenalan učinak.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Reprezentaciju Bosne i Hercegovine je koštao svojim promašajima protiv Slovačke i Islanda u kvalifikacijama za EURO, a onda i u baražu protiv Ukrajine kada je imao šansu za 2:0, no za nadati se da su u Bayernu takve stvari previdjeli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi