Realno, nije ni bilo sumnje - Ermedin Demirović izabran za igrača sezone u Augsburgu

Apsolutno zasluženo

Realno, nije ni bilo sumnje - Ermedin Demirović izabran za igrača sezone u Augsburgu

Eldar Ganibegović

Iza Ermedina Demirovića je sjajna sezona u dresu njemačkog Augsburga, a sada je ponio zasluženu nagradu - izabran je za igrača sezone u ovom klubu.

Iako su pet kola prije kraja sezone bili u borbi za Evropu, može se reći da je Augsburg imao zadovoljavajuću sezonu jer je vrlo rano obezbijedio ostanak u ligi.

Na kraju je ovaj tim zauzeo 11. mjesto s 39 bodova, šest više od Bochuma koji večeras igra protiv Fortune za ostanak u ligi.

Postigao je Augsburg u sezoni tačno 50 golova, a gotovo u pola, odnosno u njih 24, direktno je učestvovao bh. napadač Ermedin Demirović.

Postigao je kapiten Augsburga 15 golova i podijelio devet asistencija. Tako je završio sezonu kao šesti strijelac i sedmi asistent Bundeslige.

Nema sumnje da je bio najbolji igrač Augsburga tokom cijele sezone, pa je tako ponio zasluženo priznanje za igrača sezone u ovom klubu.

Oglasi

Ako je neko i sumnjao u to, Augsburg je to potvrdio na društvenim mrežama. Ovim putem čestitamo bh. napadaču na zasluženoj nagradi.

Your winner = Our captain 👏

Posted by FC Augsburg on Sunday, May 26, 2024

Spominjalo se da određeni klubovi poput Bayerna i Borussije Dortmund prate bh. napadača koji ima ugovor do ljeta 2026. godine i vrijedi 28 miliona eura, pa ostaje da vidimo da li će ljeto donijeti neki transfer.

Dodatno se može preporučiti velikim evropskim klubovima 3. i 9. juna kada fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine igra prijateljske utakmice protiv Engleske i Italije.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Do sada je za reprezentaciju Bosne i Hercegovine na 24 nastupa postigao samo jedan gol i koštao nas je u kvalifikacijama za EURO velikim promašajima protiv Slovačke i Islanda, a onda i u baražu protiv Ukrajine kada je mogao zatvoriti utakmicu.

Navijači reprezentacije Bosne i Hercegovine se nadaju da će proraditi i u najdražem dresu i da će jednu novu generaciju naše reprezentacije povesti na jedno veliko takmičenje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi