Sjajan meč u Mainzu, nije moglo bez gola Demirovića

Sedmi gol u prvenstvu

Sjajan meč u Mainzu, nije moglo bez gola Demirovića

Edmir Škorić

Nogometaši Mainza i Augsburga od 15:30 sati igraju svoj duel 20. kola njemačke Bundeslige, a domaća ekipa vodi 2:1.

Tri gola viđena su u razmaku od samo šest minuta. Mainz je poveo preko Lee Jae-Sunga u 21. minuti, a samo tri minute nakon toga Onisiwo donosi domaćinu već sigurnih 2:0.

No, Augsburg se budi, pa već u 27. minuti smanjuje na 2:1, pošto je Ermedin Demirović bio siguran sa bijele tačke.

Reprezentativcu BiH ovo je bio sedmi gol, a uz to ima i dvije asistencije i postao je ključan igrač Augsburga, te prvi strijelac ovog tima. Najefikasniji strijelac u Bundesligi je Nico Fulkrug iz Werdera sa 13 golova.

Augsburg je trenutno na 21 bodu i malo je iznad opasne zone, pa su mu bodovi jako neophodni, a pitanje je može li barem jedan osvojiti danas u Mainzu koji također želi da pobjedom krene ka sredini tabele.

Inače je duel u Mainzu jedan od pet u terminu od 15:30 sati, a ujedno i najefikasniji.

Bayern vodi s 1:0 protiv Bochuma, Freiburg gubi kod kuće od Stuttgarta s 0:1, dok Bayer vodi u gostima kod Hoffenheima sa 1:0, a mreže miruju u Bremenu u meču Werdera i Borussije Dortmund, gdje se možda očekivalo i najviše golova, ali i dalje mreže miruju nakon 40 minuta igre.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Zanimljiv duel odigraće Leipzig i Union Berlin u 18:30 sati, dok se sutra sastaju Koeln i Frankfurt (17:30), te Hertha i Borussia M. (15:30).

U prvoj utakmici ovog kola Schalke i Wolfsburg u petak navečer remizirali su rezultatom 0:0.

Top Komentari

Mowzilla
Aferim aga ⚜️
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti