Demirović na meti tri kluba, odluka će biti teška

Mogao bi napustiti Freiburg

Demirović na meti tri kluba, odluka će biti teška

H. Zilić

Bh. reprezentativac Ermedin Demirović kako stvari stoje ostaje u Bundesligi.

Bilo je govora o njegovom eventualnom transferu u Tursku, ali ponovo je aktuelan interes Herthe.

Međutim, jedna stvar bi mogla pokvariti eventualni transfer u Herthu. Timu iz Berlina nije još siguran opstanak u Bundesligi, a ako kojim slučajem napuste društvo najboljih, Demirović ne bi išao put prijestolnice Njemačke.

Sa Freiburgom ima ugovor do 2024. godine, međutim u posljednje vrijeme nema minutažu kakva se očekivala pa ga i njemački mediji sve više sele iz Freiburga već ovo ljeto. To bila bila prilika i da Freiburg malo napuni kasu obizrom da se vrijednost Demirovića porcjenjuje na 7,5 miliona eura.

Hertha neće odustati to je sigurno, ali kao što smo već napisali dosta zavisi od njihovog rezultata ove sezone. Spominjali su se još neki klubovi koji su imali Demirovića na radaru kao što su Mainz, Bochum, međutim to je sve još na špekulacijama.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Naš napadač je ove sezone za Freiburg odigrao 33 meča u svim takmičenjima i postigao tri gola.

Ako Frebirug na kraju sezone izbori plasman u evropska takmičenja, možda bčak i Ligu prvaka, ostanak bi bio dobra opcija za našeg napadača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti