Demirović asistirao za vodstvo Augsburga, a onda je uradio nešto što se nikada neće tolerisati

Isključen u drugom dijelu

Demirović asistirao za vodstvo Augsburga, a onda je uradio nešto što se nikada neće tolerisati

E. Škorić

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Ermedin Demirović bio je starter u timu Augsburga u meču 25. kola njemačke Bundeslige protiv Schalkea i odradio dobar posao, upisao i asistenciju, a onda morao da izađe iz igre zbog direktnog crvenog kartona.

Augsburg je u 51. minuti došao do vodstva u duelu sa Schalkeom. Demirović je odradio dobar dio posla i asisitrao Maireu za slavlje domaćih.

No, samo dvije minute kasnije Demirović je uradio veliku glupost. U borib za loptu, visoko je podigao nogu i povrijedio gostujućeg igrača Toma Kraussa.

Naravno, za ovakve startove kazna je jasna - naš napadač dobio je direktan crveni karton i morao je da pođe u svlačionicu, pa je tako prije vremena završio na tuširanju.

Augsburg će pokušati i bez njega da zadrži vodstvo i da ostvari važnu pobjedu u borib za opstanak, mada su u ovom duelu bodovi daleko potrebniji gostima koji su zakovani za dno sa 20 bodova.

Ovo je bio posljednji nastup Demirovića prije povratka u BiH na okupljanje naše nogometne reprezentacije, koja će 23. marta ugostiti Island u Zenici na početku kvalifikcija za EURO 2024,. a zatim tri dana kasnije gostuje Slovačkoj.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ostaje još da se vidi koliko će mečeva propustiti Demirović zbog crvenog kartona, ali sigurno da će biti najmanje dva, a možda i više.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi