Nastavljena mrtva trka za prvaka Njemačke; Demirović zasjao, ali to nije bilo dovoljno
Demirovic postigao gol iz penala u proazu Augsburga od Bayerna.

Pobjede Bayerna i Borussije

Nastavljena mrtva trka za prvaka Njemačke; Demirović zasjao, ali to nije bilo dovoljno

E. Ganibegović

U terminu od 15:30 sati odigrano je pet utakmica 20. kola njemačke Bundeslige. Bayern i Borussia su upisali pobjede i nastavljena je trka za prvaka Njemačke, a Ermedin Demirović bio je strijelac za Augsburg.

Prvak Njemačke na Allianz Areni dočekao je Bochum i bez većih problema upisao nova tri boda. Krajnji rezultat bio je 3:0 za Bavarce. 

Muller je doveo izabranike Juliana Nagelsmanna u vodstvo u 41. minuti, da bi Coman i Gnabry pogocima u drugom poluvremenu zapečatili pobjedu.

Nešto teži zadatak imala je Borussia Dortmund koja je u Bremenu s 0:2 bila bolja od Werdera. Bynoe-Gittens je postigao vodeći pogodak u 67. minuti, da bi pobjedu Milionera zapečatio Brandt pet minuta prije kraja meča. 

Sada je situacija u vrhu Bundeslige takva da Bayern ima 43 boda, a Borussia 40. Od 18:30 utakmicu igraju RB Leipzig i Union Berlin što če biti pravi derbi.

Union je trenutno treći s 39 bodova i pobjedom bi se približili Bayernu na samo bod zaostatka, dok je Leipzig četvrti s 36 bodova.

Oglasi

Mainz je na svom terenu s 3:1 bio bolji od Augsburga. Domaći tim je do prednosti stigao golovima Jae-Sunga i Onisiwoa u 21. i 24. minuti, da bi u 28. rezultat golom iz penala prepolovio bh. reprezentativac Ermedin Demirović.

Na otvaranju drugog dijela Jae-Sung postiže novi pogodak za 3:1. U 74. minuti je Jensenu poništen gol zbog ofsajda i većih uzbuđenja više nije bilo. Demirović je odigrao svih 90 minuta.

Bayer Leverkusen je kao gost s 1:3 bio bolji od Hoffenheima. Andrich, Diaby i Hlozek su pogađali za goste, dok je Nsoki bio strijelac za Hoffenheim kod kojeg je Ermin Bičakčić cijeli meč presjedio na klupi.

Nakon preokreta je Freiburg bio bolji od Stuttgarta (2:1). Fuhrich je u 30. minuti doveo goste u vodstvo, a Grifo je iz penala pola sata izjednačio rezultat. Isti igrač u 84. minuti donosi i pobjedu Freiburgu - ponovo golom iz penala. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 20. kolo:

Bayern - Bochum 3:0
Werder - Borussia Dortmund 0:2
Mainz - Augsburg 3:1
Hoffenheim - Leverkusen 1:3
Freiburg - Stuttgart 2:1 
RB Leipzig - Union Berlin (18:30)

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi