VAR poništio sve što je mogao: Demirović u nevjerici gledao kako mu 'otimaju' pogodak
Napadač reprezentacije Bosne i Hercegovine zatresao je mrežu, no slavlje je bilo uzaludno

Slavlje Augsburga

VAR poništio sve što je mogao: Demirović u nevjerici gledao kako mu 'otimaju' pogodak

Midhat Šljivak

Augsburg je u susretu 21. kola Bundeslige savladao Hoffenheim s 1:0, a za ovom utakmicom može žaliti reprezentativac Bosne i Hercegovine Ermedin Demirović kojem je poništen pogodak na početku drugog poluvremena.

Augsburg je uspio savladati Hoffenheim s 1:0 u 21. kolu Bundeslige u jednoj jako dobroj utakmici i prava je šteta što više goloa nije postignuto večeras.

Već nakon osam minuta igre Augsburg trese mrežu protivnika. Engels je pogodio, ali je igrao rukom i sudija je uz asistenciju VAR sobe poništio pogodak.

Nakon toga obje ekipe propuštaju nekoliko dobrih prilika. Međutim, nije bilo završnice i na odmor se odlazi bez golova.

Na otvaranju drugog dijela, tačnije u 47. minuti, mrežu gostiju pogađa Ermedin Demirović. Odbitak od stative poslao je u mrežu, proslavio je gol, ali ponovo se javio VAR.

Yeboah je u jednom trenutku u borbi za loptu slučajno udario šakom Vogta. To je bilo dovoljno sudiji da poništi gol uz nevjericu Demirovića i saigrača.

Oglasi

Vogtu ljekari nisu dali da nastavi meč. Smatrali su da je udarac šalom bio preopasan, on je divljao pored terena i bacio je dres. Umjesto njega u igru je ušao Ermin Bičakčić.

Ermedin Demirović je utakmicu napustio u 76. minuti, da bi Augsburg bolju igru na kraju ipak iskoristio da dođe do pobjede.

Domaći do pobjedničkog gola stižu u 88. minuti. Fredrik Jensen nakon kornera pogađa protivničku mrežu za pobjedu domaćeg tima i konačnih 1:0.

Augsburg je ovom pobjedodm došao do 24. boda u sezoni, ali se neće pomaći s 13. mjesta tabele gdje su trenutno 'zakovani.

S druge strane Hoffenheim je poziciju niže, ali ima samo 19 bodova i tim iz Sinsheima će se boriti za opstanak do kraja sezone.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 21. kolo:

Augsburg - Hoffenheim 1:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi