Njemački mediji pišu: Ermedin Demirović ima novi klub, igrat će u Ligi prvaka

Naredne sedmice će sve biti gotovo

Njemački mediji pišu: Ermedin Demirović ima novi klub, igrat će u Ligi prvaka

Haris Zilić, foto: T. Hebib

Fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Ermedin Demirović napušta redove Augsburga, ali ostaje u Njemačkoj i u nastavku karijere.

Kako pišu vodeći njemački mediji jutros, Demirović je dogovorio sve uslove sa Stuttgartom i trebao bi već početkom naredne sedmice potpisati ugovor sa popularnim Švabama.

Stuttgart je prošle sezone igrao sjajnu Bundesligi, izborili su plasman u Ligu prvaka pa će Demirović naredne sezone zaigrati u najelitnijem klupskom takmičenju u Evropi.

O transferu Demirovića kasno sinoć je pisao i poznati Gianluca Di Marzio, a njemački mediji danas donose vijest da je to završen posao.

Demirović još treba da se dogovori oko ličnih uslova kao što su plata i eventualni bonus.

Oglasi

Augsburg će od transfera zaraditi oko 20 miliona eura, plus bonuse što će klub iz Bavarije zadovoljiti.

Demirović je bio na meti mnogih evropskih klubova, ali na kraju je Stuttgart bio najkonkretniji.

U prošloj sezoni Demirović je u dresu Augsburga odigrao 34 utakmica u svim takmičenjima, a u Bundesligi je odigrao 33 utakmice, postigao je 15 golova i upisao deset asistencije.

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine odigrao je 26 utakmica i postigao je jedan pogodak.

Oglasi

Demirović je nedavno u prijateljskim utakmicama naše reprezentacije imao veliku čast i nosio je kapitensku traku protiv Engleske i Italije.

"Ponos je premala riječ da se opiše osjećaj, koji nosim u sebi. Zahvalan sam selektoru Barbarezu, koji mi je dao priliku da predvodim ove sjajne momke sa kapitenskom trakom na ruci. Vjerujem da smo svima pokazali koliko smo spremni dati za Bosnu i Hercegovinu, svi do jednoga.

Istina, doživjeli smo dva poraza, ali uvjeren sam da ćemo, što duze budemo zajedno, biti sve bolji i bolji i da ćemo, svi zajedno, donijeti radost u srca svih Bosanaca i Hercegovaca.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Hvala vam na ogromnoj podršci, jer ovo je tek početak, uvjeren sam u to, jedne fantastične priče!

Zajedno i u dobru i u zlu, za našu jednu jedinu BiH!", napisao je nakon tih utakmica Demirović.

Top Komentari

Adnanos
Bit če jaka konkurencija ako ne prodaju nekog od Undav/Querasi jer jedan igra za reprezentaciju Mjemačke a drugog traži pola Evrope.
0 0
Mowzilla
Pametan izbor, jos jedna fina odskocna daska.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi