Kriza Augsburga je prekinuta, a junak je Ermedin Demirović
Foto: Twitter - FC Augsburg

Novi gol bh. Zmaja

Kriza Augsburga je prekinuta, a junak je Ermedin Demirović

E. Ganibegović

U prvoj utakmici 6. kola njemačke Bundeslige Augsburg je kao gost s 0:1 savladao Werder.

Nakon tri utakmice u kojima nisu osvojili ni boda, ovaj rezultat svakako je izlazak iz krize za Augsburg, a zaslužan za to je naš Ermedin Demirović. No, krenimo redom. 

Osma minuta donijela je nevjerovatnu šansu za goste. Niederlechner je savladao golmana, a onda uspio promašiti gol što je izazvalo nevjericu na terenu.

Minuta je bila 31. kada je Ducksc postigao pogodak za Werder, no intervenisao je VAR i zbog ofsajda je gol poništen.

Prvu veliku šansu u drugom dijelu također jer imao Werder. U 61. minuti je Ducksch dobro skočio i šutirao glavom, ali pogodio je prečku.

Kazna je stigla dvije minute kasnije. Berisha je dobio loptu po desnoj strani, pratio ga je sjajnom kretnjom Demirović, dobio loptu i pogodio za veliku pobjedu.

Oglasi

Nakon poništenog gola i pogođene prečke, Duchsch je u 94. minuti dobio priliku da zabije iz penala. Očito mu večeras nije bilo suđeno da postigne gol pa je i penal promašio. 

Osam minuta nakon pogotka Demirović je svoje mjesto na terenu ustupio Jensenu. Inače, ovo je za Demirovića drugi gol ove sezone u Bundesligi, a ima i jednu asistenciju.

Njegova ekipa sada je sa šest bodova na 11. mjestu, dok je Werder s dva boda više deveti. U narednom kolu Augsburg dočekuje prvaka, ekipu Bayerna, dok će Werder u goste Leverkusenu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 6. kolo:

Werder - Augsburg 0:1 (Demirović 63')

Top Komentari

Kiss
Samo deri Demiroviću,svaka čast na tebe
5 0
PodvarakANeKupus
Jos nema objave sto je Zukanovic rekao za utakmicu izmedju BiH i ruski dio Evrope
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi