Demirović asistirao pa ostavio saigrače na cjedilu; Njemačka bruji i o gluposti Dabbura

Zanimljivo u Bundesligi

Demirović asistirao pa ostavio saigrače na cjedilu; Njemačka bruji i o gluposti Dabbura

E. Ganibegović

U terminu od 15:30 odigrane su četiri utakmice 25. kola njemačke Bundeslige. Jedno od imena koje je u centru pažnje je i ono bh. reprezentativca, Ermedina Demirovića.

Augsburg je na svom terenu ugostio Schalke i odigrao 1:1, a Demirović je bio jedan od najzapaženijih na utakmici. 

Vodeći gol Augsburga viđen je u 51. minuti. Postigao ga je Maier i to nakon lijepe asistencije Ermedina Demirovića, koji se nakon toga nije proslavio.

Naime, bh. napadač je samo dvije minute nakon pogotka napravio jedan ružan prekršaj zbog kojeg je zaradio direktan crveni karton, te ga sada čeka suspenzija.

Bez obzira na crveni karton, raduje nas što na okupljanje reprezentacije pred duele s Islandom i Slovačkom dolazi u formi.

Oglasi

Schalke je do boda stigao u sudijskoj nadoknadi kada je kazneni udarac u gol pretvorio Bulter. 

Hoffenheim je slavio protiv Herthe s 3:1. Kramarić je u prvom dijelu postigao dva gola iz penala, da bi Bebou u 51. minuti riješio sve dileme. Utješni gol za Herthu postigao je Jovetić u nadoknadi. 

Veliku glupost na ovom meču uradio je Dabbur. Izraelac je ušao u 69. minuti, ali je zbog strašnog prekršaja samo dvije minute kasnije dobio direktan crveni karton.

Minimalnu pobjedu je Bochum ostvario protiv RB Leipziga golom Mašovića u 48. minuti, dok je s 0:1 na gostovanju u Stuttgartu slavio Wolfsburg. Strijelac je u 56. minuti bio Marmoush.

Dan zatvaraju na Signal Iduna Parku Borussia Dortmund i Koeln. Ta se utakmica igra od 18:30, a vidjet ćemo da li će nastupiti Denis Huseinbašić, U-21 reprezentativac Njemačke i potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 25. kolo:

Augsburg - Schalke 1:1 (Maier 51'; Bulter 90+1')
Hoffenheim - Hertha 3:1 (Kramarić 24' (P), 37' (P), Bebou 51'; Jovetić 90+2')
Bochum - RB Leipzig 1:0 (Mašović 48')
Stuttgart - Wolfbusrg 0:1 (Marmoush 56')
Borussia Dortmund - Koeln (18:30)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi