Zaboravljeni bh. reprezentativac oživio karijeru u Njemačkoj, zabio gol za ludnicu na tribinama

Braunschweig vodi pogotkom Bičakčića

Zaboravljeni bh. reprezentativac oživio karijeru u Njemačkoj, zabio gol za ludnicu na tribinama

E. Čaušević

Fudbaleri Eintracht Braunschweiga igraju na svom terenu meč 19. kola njemačke Cvajte protiv Magdeburga, a u centru pažnje na startu meča našao se bh. defanzivac Ermin Bičakčić.

Braunschweig je krenuo veoma ofanzivno od prve minute jer domaćem timu treba pobjeda kako bi pokušao pobjeći iz donjeg dijela tabele.

Nakon nekoliko solidnih napada domaća ekipa je u 16. minuti uspjela da povede sa 1:0, a upravo je Ermin Bičakčić bio taj koji je zabio pogodak.

U kaznenom prostoru Magdeburga gledali smo nevjerovatnu gužvu i konfuziju, te je lopta na kraju stigla do Bičakčića koji se odlično snalazi i trese mrežu gostiju za prednost Braunschweiga i erupciju oduševljenja na tribinama.

Pogodak Bičakčića za vodstvo Braunschweiga od 1:0 protiv Magdeburga možete POGLEDATI OVDJE.

Oglasi

Inače, Bičakčić se u Braunschweig vratio krajem oktobra prošle godine, te je za njega ovo bio drugi pogodak za ovaj tim na devetom meču u prvenstvu.

Bičakčić se vraća u staru formu koja ga je krasila u Hoffenheimu što može sigurno radovati i selektora Savu Miloševića jer bi jedan tako iskusan defanzivac dobro došao bh. selekciji u baražu za Evropsko prvenstvo u martu.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Ranije je ovaj 34-godišnji defanzivac u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine upisao 35 nastupa i postigao je tri gola.

Problemi s povredom koljena očito su konačno iza Bičakčića koji se zbog iste nije naigrao prethodne dvije godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi