Pomalo zaboravljeni as ponovo kuca na vrata reprezentacije, da li slijedi povratak?
Da li bi Ermin Bičakčić ponovo mogao obući dres reprezentacije BiH?

Bičakčić hvata formu

Pomalo zaboravljeni as ponovo kuca na vrata reprezentacije, da li slijedi povratak?

Eldar Ganibegović

Određeni bh. internacionalci igraju u dobroj formi, a posebno nas može radovati ono čemu smo svjedoci u Njemačkoj. Da li pomalo zaboravljeni as ponovo kuca na vrata reprezentacije BiH?

U okviru 16. kola njemačke druge Bundeslige, Eintracht iz Braunschweiga je kao gost s 1:3 slavio kod Wehena.

Aleksandar Vukotić, dečko koji je s dosta uspjeha nastupao u našoj Premijer ligi i povezivao se s reprezentacijom BiH, postigao je gol za 1:0 što je bio konačan rezultat nakon prvih 45 minuta.

Kaufmann s dva i Philippe s jednim golom u drugom poluvremenu preokrenuli su rezultat i donijeli gostima sva tri boda s ovog gostovanja.

Ono što nas sigurno može mnogo da raduje jeste činjenica da je u timu Eintrachta svih 90 minuta i to na vrlo dobrom nivou odigrao naš stoper Ermin Bičakčić.

Nakon teške povrede koljena koju je imao 2020. godine ove godine se konačno vraća na teren i to u dresu Eintrachta u koji se vratio nakon devet godina u Hoffenheimu.

Oglasi

Ako izuzmemo utakmicu protiv Osnabrucka od prije mjesec dana kada je bio igrač utakmice, sigurno možemo reći da mu je današnji meč bio drugi najbolji od povratka u Eintracht.

Već mu je ovo peta utakmica koju je uvezao s 90 minuta na terenu, što nije godinama unazad, te nas to svakako raduje.

Povratak u reprezentaciju BiH?

Još od 2020. godine nije igrao za reprezentaciju BiH, a vidjet ćemo da li će selektor Savo Milošević računati na njegove usluge u nekoj od narednih utakmica, odnosno u martu u baražu.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Vrata Ermin Bičakčić nije zatvorio, što je jasno istakao i u intervjuu koji je nedavno dao za portal SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi