Zec: Moje je da zabijam,  selektorovo da odluči

Najubojitiji Bosanac u Evropi

Zec: Moje je da zabijam, selektorovo da odluči

Ermin Zec i jučer je pružio sjajnu partiju za Balikesirspor. Njegov tim u okviru 32. kola turskog šampionata savladao je Karabukspor rezultatom 4:2, a strijelac drugog pogotka na utakmici bio je upravo bosanskohercegovački napadač. 

Svojim ovosezonskim partijama Zec je itekako zadovoljan, a s obzirom na igre koje pruža velike su šanse da će uskoro opet obući dres sa nacionalnim grbom. 

"Ako pogledam svoju statistiku, onda sigurno da imam razloga za zadovoljstvo. Odigrao sam polusezonu iz snova i smatram da trenutno pružam najbolje partije od svog dolaska u Tursku. Sretan sam zbog toga", govori Zec na početku razgovora za SportSport.ba, a potom dodaje:  

"Žao mi je jedino što će Balikesirspor teško izboriti opstanak. iako se koprcamo na sve moguće načine. Izgubili smo nekoliko važnih utakmica, što nismo sebi smjeli dozvoliti, ali iskreno u ovom trenutku i nemamo tim koji može izboriti opstanak."

Interesa za našeg napadača ne manjka, a sve su glasnije špekulacije da bi karijeru mogao nastaviti u Švicarskoj. 

"Jedno je sigurno, a to je da ću Balikesirspor napustiti na kraju sezone. Već je bilo nekih razgovora oko odlaska u Švicarsku, međutim, više bih volio ostati u Turskoj. Dugo sam ovdje, navikao sam se na stil življenja... Vidjet ćemo šta će se desiti na ljeto."

Ovaj 27-godišnji Bugojanac na kraju razgovora za naš portal osvrnuo se i na eventualni poziv u reprezentaciju BiH.

"Čitao sam već da me prati selektor Baždarević i drago mi je zbog toga. Najbitnije je sada da mi dobijemo Izrael, a ja ću nastaviti i dalje da pružam dobre partije. Na selektoru je onda da odluči", riječi su Zeca. 

Uz postignuti pogodak. vrijedi istaći da je Zec u jučerašnjoj utakmici protiv Karabukspora izborio jedanaesterac i pogodio stativu. Svojim četvrtim pogotkom u posljednja tri susreta stigao je do brojke od sedam pogodaka u proljetnom dijelu prvenstva, te je trenutno najubojitiji Bosanac u Evropi. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije