Ervin Zukanović iskreno: U Saudijsku Arabiju sam otišao zbog novca

Bh. fudbaler ne želi kriti

Ervin Zukanović iskreno: U Saudijsku Arabiju sam otišao zbog novca

M. Šljivak

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Ervin Zukanović (33) vratio se ove zime u Italiju, gdje je potpisao ugovor sa članom Serije A, ekipom SPAL-a.

Iskusni defanzivac vratio se u Italiju nakon šest mjeseci u Saudijskoj Arabiji. Nastupao je tamo za velikana Al Ahli, a u razgovoru za italijanske medije priznao je kako je u ovaj klub otišao zbog novca.

"Nije to bilo za mene. Iskreno, tamo sam otišao zbog novca. Čim sam došao tamo znao sam da to nije za mene. Uvijek mi je nešto nedostajalo, pa sam odlučio da prihvatim ponudu SPAL-a", rekao je Zukanović.

Promijenio je bh. fudbaler veliki broj klubova u Italiji, a sada je SPAL-u spreman pomoći da se izbori za opstanak.

"Imamo dobru ekipu i sve uslove za odličan rad. Moramo biti ujedinjeni i dati sve od sebe do kraja sezone. Previše smo poklonili bodova u dosadašnjem dijelu sezone. Željan sam igre i osjećam glad, želim pomoći ovom timu. Mogao sam i prije doći u SPAL, pregovarali smo nekoliko puta, ali se nikada nismo uspjeli dogovoriti", istakao je Zukanović.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Bh. fudbaler je u prošlosti igrao za Genou, Atalantu, Romu, Sampdoriju i Chievo, a ranije je nastupao za belgijske ekipe Gent, Kortrijk i Eupen.

SPAL je trenutno posljednjeplasirani tim Serije A sa samo 15 osvojenih bodova iz 23 odigrana meča i predstoji im teška borba za opstanak.

Promo

Top Komentari

tbra
Jok otiso si zato sto gotivis deve
0 0
user1581596091
Haha pa normala zbog novca nisi otiso zbog kamenja koji lik
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi