Zaboravljeni Giuseppe Rossi potpisuje za klub iz Serije A

18 mjeseci bez kluba

Zaboravljeni Giuseppe Rossi potpisuje za klub iz Serije A

A. Čaušević

Giuseppe Rossi je jedan od najvećih malera u svijetu fudbala jer je tokom karijere nekoliko puta kidao križne ligamente koljena. 

Rossi je svojevremeno bio veliki talenat, ali zbog učestalih problema s povredama nikad do kraja nije uspio pokazati svoj kvalitet. Tako je već godinu i pol bez kluba.

Iskusni Italijan je posljednji angažman imao u Genoi, a bez kluba je od ljeta 2018. godine. Njegovom traganju za novim angažmanom uskoro bi mogao doći kraj.

Corriere dello Sport piše da je ovaj 33-godišnjak blizu potpisa za SPAL koji ima problema s realizacijom, ali tokom januara nije uspio dovesti napadača.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Rossi je najbolje igrao u Fiorentini i Villaerealu, a svojevremeno je bio član i slavnog Manchester Uniteda. U karijeri je još nastupao za Levante, Parmu, Celtu i Newcsatle United.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi