Escalettes odstupa sa dužnosti
Jean-Pierre Escalettes

Francuski savez ostao bez predsjednika

Escalettes odstupa sa dužnosti

M. Maksimović

Nakon katastrofalnog nastupa francuske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici, predsjednik Francuskog fudbalskog saveza (FFF) Jean-Pierre Escalettes objavio je kako će u petak odstupiti sa svoje pozicije.

"Nakon sedam dana razmatranja, tokom kojih sam održao razgovore s kolegama koji su me izabrali na ovu poziciju, saradnicima i porodicom, smatram da je moja dužnost podnijeti ostavku na mjesto predsjednika FFF-a. Svoju ću ostavku podnijeti nakon sastanka Izvršnog odbora 2. jula, ali ću ostati na raspolaganju za sve analize razloga fijaska u JAR-u", stoji u saopštenju koje je izdao Escalettes.

Francuska reprezentacija u tri je utakmice na SP u JAR osvojila tek jedan bod postigavši samo jedan gol, a osim lošega rezultata, reprezentativci su se osramotili i svojim ponašanjem zbog čega je Nicolas Anelka potjeran iz selekcije, dok su ostali igrači jedan dan odbili trenirati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.