Antoine Griezmann nije mogao dobiti omiljene brojeve u Atleticu
Foto - EPA

Na kraju je izabrao novi

Antoine Griezmann nije mogao dobiti omiljene brojeve u Atleticu

M. Šljivak

Francuski fudbaler Antoine Griezmann (30) vratio se u Atletico Madrid.

Nakon dvije prosječene sezone u Barceloni, koja ga je platila 120 miliona eura, Griezmann je posuđen svom bivšem klubu na dvije godine uz opciju kupovine od 40 miliona eura.

Sav posao je završen u samom finišu prelaznog roka. Papiri su u kabinet La Lige otišli minut do 12, ali je na kraju sve uspješno završeno i Griezmann će ponovo zaigrati u dresu Jorgandžija.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CTM0rK-K5wt/[/instagram]

Griezmann je odabrao i broj kojeg će nositi. Neće to biti njegovi omiljeni brojevi 7 i 17 već je uzeo broj 8 kojeg je nosio Saul Niguez.

Ovaj broj je ostao upražnjen odlaskom Saula u Chelsea. Griezmann ga je uzeo u svoje vlasništvo i on je nova 'osmica kluba.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CQWrjSXpAZP/[/instagram]

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sedmica u Atleticu pripada Joau Felixu, dok je broj 17 u vlasništvu Ilije Šaponjića.

Griezmann je dres Atletico Madrida nosio u periodu od 2014. do 2019. godine. U tom periodu je odigrao 257 utakmica i postigao je 133 gola.

Promo

Top Komentari

Mele
Jak transfer politika bivseg predsjednika, 120 miliona, sad ga daje za 40 nazad. Kazu propade Barsa, pa da ima sve banke iza ledja, propala bi, Cotinjo, Dembelle, sve pare od Neymara bacene u vodu.
2 1
Jasminn
Samo da su ga stavili da igra spica...... Ode Messi i opet krilo, a Brajtvajt spic
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi