Espanyol u finišu došao do pobjede nad Gironom

LaLiga, 31. kolo:

Espanyol u finišu došao do pobjede nad Gironom

Današnji program 31. kola španskog šampionata otvoren je utakmicom između Girone i Espanyola.

Iako su doskoro obje momčadi bile van opasne zone, nekoliko loših rezultata dovelo ih je do toga da moraju strepiti za prvoligaški status, kao pobjednik iz ovog duela na kraju je izašao Espanyol slavivši sa 2:1.

U prvom poluvremenu statistika je bila na strani Girone, ali mreže se mirovale sve do 58. minute. Prvi do gola stigao je gostujući Espanyol preko Sergija Dardera koji je tik izvan šesnaesterca pokupio odbijanac i sjajno matirao golmana Girone za vodstvo od 1:0.

Nastavak utakmice donio je uzbudljivu borbu. U 80. minuti Girona se vraća u meč zahvaljujući golu koji je Stuani postigao s bijele tačke, ali samo minutu prije kraja utakmice Darder je ponovo stupio na scenu i fenomenalnom golom postavio, ispostavit će se, konačnih 2:1. 

Do kraja dana nas očekuju još tri utakmice u LaLigi. Real će ugostiti Eibar, Valencia ide na megdan Rayo Vallecani, a program će biti zaključen velikim derbijem između Barcelone i Atletico Madrida na Camp Nou.

LaLiga, 31. kolo:

Potražite više informacija na temu La Liga:

Girona - Espanyol 1:2

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi