Espanyol uvjerljiv protiv Deportiva
Foto: EPA

Španska liga, 6. kolo:

Espanyol uvjerljiv protiv Deportiva

U prvoj utakmici 6. kola današnjeg programa španskog šampionata Espanyol je ugostio Deportivo. 

Espanyol se pokazao kao kvalitetniji protivnik i na kraju je protiv tima iz La Corune slavio rezultatom 4:1, a već na poluvremenu je bilo jasno da se gosti teško mogu nadati bodovima u ovom meču.

Do prednosti Espanyol je stigao već u 5. minuti. Nakon asistencije Sancheza za vodstvo od 1:0 je pogodio Baptistao, da bi u 22. minuti prednost domaćih bila udvostručena. Ovoga puta nakon što je Arribas nespretno poslao loptu u svoju mrežu. 

Pri rezultatu 2:1 se ujedno i otišlo na odmor, da bi u nastavku viđena još tri pogotka. Prvo je Borges u 53. minuti smanjio prednost Espanyola, a do kraja utakmice domaći su golovima Morena u 72. i 90. minuti ovjerili trijumf. 

Ovom pobjedom Espanyol je zauzeo desetu poziciju u LaLigi, dok je Deportivo na 18. mjestu. 

La Liga, 6. kolo:

Potražite više informacija na temu La Liga:

Espanyol - Deportivo 4:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi