Nevjerovatni Messi uništio Espanyol, Dembele debitovao

Španska La Liga, 3. kolo

Nevjerovatni Messi uništio Espanyol, Dembele debitovao

Leo Messi je večeras bio veoma raspoložen za igru, a kada je tako onda se protivniku nikako ne piše dobro.

Najbolje je to večeras na svojoj koži osjetila ekipa Espanyola koja je izgubila sa 5:0 na Camp Nou stadionu, a tri od pet golova postigao im je Messi. 

Argentinski čarobnjak je načeo mrežu gradskog rivala u 26. minuti nakon asistencije Ivana Rakitića. Samo devet minuta kasnije uslijedio je i drugi gol Messija i to nakon asistencije Jordija Albe. To je bio i konačan rezultat prvog dijela meča. 

U nastavku susreta viđena su još tri gola u mreži gostujuće ekipe. Prvo je Messi kompletirao hat-trick u 67. minuti susreta, da bi pred kraj meča Pique postavio rezultat 4:0, a konačnih 5:0 postavio je Luis Suarez u 90. minuti. Treba reći i to da je danas debitovao Dembele u dresu Barcelone te je upisao asistenciju za pogodak Luisa Suareza. 

Barcelona je na ovaj način najbolje iskoristila posljednja dva kiksa Reala i sada imaju čak četiri boda više od njih, a tek su prošla tri kola. S druge strane, Espanyol je ostao na samo jednom bodu ove sezone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Španska La Liga, 3. kolo:

Barcelona-Espanyol 5:0 (Messi 26', 35' 67', Pique 87', Suarez 90')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi