Espirito Santo ispisao historiju engleske Premier lige

Sjajni trener Wolvesa

Espirito Santo ispisao historiju engleske Premier lige

S. Grebović

Čini se da je Portugalski stručnjak za kormilom Wolverhamptona Nuno Espirito Santo pronašao dobitnih 11, koje nema namjeru mjenjati u dogledno vrijeme.

Ekipa Wolverhamptona danas je kao gost kod Crystal Palacea slavila minimalnim rezultatom 1-0, a strijelac jedinog pogotka bio je Matt Doherty. Ovom pobjedom sjajni Wolvesi su dospjeli na sedmo mjesto engleske Premier lige sa 15 osvojenih bodova.

Svojom lepršavom i atraktivnom igrom osvojili su srca mnogobrojnih navijača širom Starog kontinenta.

Klub se ove sezone vratio u najelitniji rang engleskog fudbala, pojačavši se velikim brojem igrača portugalskog porijekla, kakav je i sam trener ove ekipe Nuno Espirito Santo.

On je danas ušao u historiju Premier lige tako što je na teren poslao istih 11 igrača kao u prethodnih sedam kola, što nikada ni jedan trener u Engleskoj prije njega nije učinio.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ta postava izgleda ovako: Rui Patricio, Bennett, Coady, Boly, Doherty, Moutinho, Neves, Jonny, Costa, Jimenez i Jota

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti