ESPN: Solskjaer sastavio listu od osam igrača koje želi dovesti u januaru, tri imena se izdvajaju
Solskjaer ima jasan plan za januar

Norvežanin je svjestan da su mu hitno potrebna pojačanja

ESPN: Solskjaer sastavio listu od osam igrača koje želi dovesti u januaru, tri imena se izdvajaju

S. Pašalić

Manchester United igra dosta promjenljivo ove sezone i nema pretjerano dobre rezultate, ali ni igru.

Tim koji vodi Ole Gunnar Solskjaer se nakon 12 odigranih kola nalazi na 7. mjestu na tabeli sa 16 osvojenih bodova, a za Manchester Cityjem koji se nalazi na 4. mjestu (posljednjem koje vodi u Ligu prvaka) zaostaje već sada 9 bodova.

Trener Uniteda ove sezone ima problema sa povrijeđenim, ali i nezadovoljnim igračima, međutim i pored toga je jasno da ovom timu trebaju pojačanja u januaru kako bi pokušao u drugom dijelu prvenstva da dođe do Lige prvaka.

Zato je prema navodima ESPN-a Solskjaer napravio listu igrača koje bi želio vidjeti u svom timu u zimskom prelaznom roku.

Lista sadrži osam igrača, a među njima su najzvučnija Erling Braut Haaland iz Red Bull Salzburga, Jadon Sancho iz Borussije Dortmund, i Moussa Dembele iz Lyona.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pored ove trojice igrača tu su još i Callum Wilson iz Bournemoutha, John McGinn i Jack Grealish iz Aston Ville, James Maddison iz Leicestera, i Declan Rice iz West Hama.

Koga će na kraju Manchester United uspjeti dovesti od ovih igrača ostaje da se vidi, ali sigurno je da je Solskjaeru jasno da će bez bar nekoliko njih biti jako teško da ostvari dobar rezultat ove sezone.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mirsad1705
Solskjer je trebao ostati u Norveškoj i svima bi bilo bolje. Ovako, on priča o atmosferi starog Junajteda, koju nikada neće imati, jer su sada neki novi igrači u timu. Prošlog prelaznog roka puno se pričalo da bi Junajted doveo Brunu Fernandeza iz Sportinga, imali su pregovore i na kraju odustali i napravili žestok kiks. Momak je u životnoj formi, igrač sredine terena, gdje Solskjer nema nikog pouzdanog, Pogba bi u Real (ili Juventus), Matić je već u godinama, baš kao i Mata, Lingard i hoće i neće a Fred je u Junajted očito zalutao. Nije ni čudo da sa ekipama koje se dobro "zatvore" Junajted gubi i utakmice i bodove, jer nema sredinu terena. Rašford, Marsial i mladi napadači iz Junajtedovog juniorskog pogona ostaju odsječeni, loptu imaju i golove postižu samo iz kontranapada. Kad sam ja sve ovo vidio, a nemam ni dana profesionalnog fudbala, niti bilo kakvu trenersku diplomu, onda je jasno da Solskjer ne da nije za trenera, već nije ni da im reda čunjeve na treningu. Gori od njega su još samo vlasnici Glejzersi i njihov pulen Ed Vudvord, koji su Solskjera doveli i postavili za trenera.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi