Komičan pogodak nam stiže iz Njemačke: Golman je dobro naplatio dekoncentraciju

Situacija koja će obilježiti sezonu

Komičan pogodak nam stiže iz Njemačke: Golman je dobro naplatio dekoncentraciju

H. Zilić

Na fudbalskim terenima vidimo komične golove.

Upravo jedan takav postignut je ovaj vikend u njemačkoj 3. ligi popularnoj "Driti".

Essen i Dresden su remizirali rezutlatom 1:1, a susret je obilježio pogodak Isaiaha Younga napadača Essena u 22. minuti susreta.

Naime, Young je iskoristio grešku golmana gostiju Stefana Drljače i na neobičan način doveo domaće u vodstvo od 1:0.

Golman Dresdena u namjeri da izbije loptu pogodio je u leđa napadača Essena i lopta je završila u mreži. Pogodak koji će svakako na neki način obilježiti ovu sezonu u 3. ligi.

Dresden je na kraju ipak došao do boda pogotkom Schafflera u samom finišu utakmice, tačnije u 89. minuti. Essen je od 52. minute igrao sa igračem manje nakon isključenja Wiegela.

Nakon 12. odigranog kola Dresden je petoplasirani sa 21 osvojenim bodom, dok je RW Essen na 13. mjestu sa 13 bodova.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

I sama pozicija na tabeli oslikava ambicije timova prije početka sezone, Dresden je kao cilj postavio povratak u Cvajtu, a RW Essen opstanak u 3. ligi i što mirniju sezonu.

U 13. kolu Dresden u malom derbiju dočekuje Saarburcken, dok će Essen u goste Manheimu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi