To je fudbal, to je ljubav prema klubu: Play out za ulazak u drugu ligu pratit će 80.000 navijača

Sprema se spektakl

To je fudbal, to je ljubav prema klubu: Play out za ulazak u drugu ligu pratit će 80.000 navijača

H. Zilić

Ljubav prema klubu ne poznaje granice, bez obzira u kojem rangu takmičenja se igra.

Tako ćemo krajem maja svjedočiti nevjerovatnoj utakmici u borbi za ulazak u drugu ligu.

Kolo prije kraja sigurno je da će play out za ulazak u njemačku Cvajtu naredne sezone igrati 16. tim iz tekuće sezone Cavjte, to je Dynamo Dresden i trećeplasirana ekipa iz 3. lige popualrne Drite, a to će biti slavni Kaiserslautern.

Poznato je da Dynamo i Kaiserslautern imaju ogromnu podršku navijača, tako da će ovaj dvomeč play outa pratiti oko 80.000 navijača.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Kapacitet stadiona u Dresdenu je 32.000 i karte su već rezerivsane, dok će duel u Kasierslatuernu na kultnom Fritz-Watleru pratiti blizu 50.000 navijača, očekuje se da kapacitet za play out utakmicu bude 48.000 navijača.

Ovome dodajmo da Cvajtu sigurno napuštaju AUE i Ingolstadt, a novi drugoligaši će biti Magdeburg u Braunschweig.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi