Essienova supruga kupila italijanski klub

Bivši učesnik Serije A

Essienova supruga kupila italijanski klub

Supruga bivšeg fudbalera Chelseaja Michaela Essiena odlučila je kupiti jedan italijanski fudbalski klub.

Akosua Puni Essien je postala vlasnica Coma, kluba koji se u sezoni 2002/2003. posljednji put takmičio u Seriji A, a danas člana italijanske Lega Pro, skupine A.

Como je na aukciji prodan za samo 237.000 eura, s tim što u cijenu nije uključen trening centar i brend ovog kluba, koji će se od sada zvati FC Como umjesto Calcio Como.

"Čast nam je što ćemo biti dio kluba čija historija traje 110 godina. Želimo pomoći Comu i vratiti ga na pravi put, za početak u Seriju B, pa onda i dodatno napredovati", rekla je Essienova supruga.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zanimljivo, dok njegova supruga kupuje klubove u Italiji, Essien je prije nekoliko dana potpisao ugovor sa Persib Bandungom iz Indonezije.

Bh. sportskoj javnosti je Como najpoznatiji po tome što je dres ovog kluba nosio Vedin Musić, bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine, koji je bio član pomenute generacije koja je igrala u Seriji A.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi