Golman stao skoro uz stativu, pokušao zbuniti protivnika, a on ga posramio kao niko prije

Penal iz Portugala u centru pažnje

Golman stao skoro uz stativu, pokušao zbuniti protivnika, a on ga posramio kao niko prije

Endin Čaušević
Teme:

Estrela i Farense su sinoć zatvorili 31. kolo prvenstva u Portugalu, a gosti su u sjajnoj utakmici slavili sa 3:0. Utakmicu je obilježio detalj iz 44. minute kada je Bruno Duarte zabio gol iz penala iako ga je golman Estrele pokušao zbuniti na zanimljiv način.

Estoril i Farense odigrali su sjajnu utakmicu u kojoj smo vidjeli mnoštvo prilika, ali gosti su na kraju uspjeli da iskoriste svoje šanse koje su imali i slave s ubjedljivih 3:0.

Domaći tim se propisno ispromašivao u ovoj utakmici i prosto je nevjerovatno da na kraju Estoril pored svih tih prilika koje je imao nije postigao barem jedan pogodak.

Gosti su do prednosti uspjeli da dođu u samom finišu prvog poluvremena kada je jedan igrač domaćih igrao rukom u svom kaznenom prostoru, a sudija je nakon komunikacije s VAR sobom pokazao na bijelu tačku.

Odgovornost je preuzeo napadač gostujućeg tima Bruno Duarte koji je namjestio loptu na bijelu tačku, a golman domaćih Brigido de Oliveira dao je sve od sebe kako bi ga pokušao zbuniti da promaši penal.

De Oliveira je prvo stao dosta bliže lijevoj stativi i tu je bio sve dok sudija nije dao znak da se izvede penal. Potom je "šetao" po liniji mašući rukama, no na kraju je Bruno bio totalno hladnokrvan.

Oglasi

Napadač Farensea je vidio šta radi De Oliveira, ali je pokazao da je on "veći mangup" i šutirao je po sredini što golman domaćih uopšte nije očekivao.

I pored svih načina da pokuša zbuniti Brunu na kraju je De Oliveira bio taj koji je "posramljen" jer je napadač gostiju bio "hladan kao špricer" i nije nasjeo na ono što je radio golman domaće ekipe.

Šta se dešavalo u 44. minuti kod penala za gostujući tim i kako je De Oliveira pokušavao da zbuni Brunu možete POGLEDATI OVDJE.

Farense je do drugog gola došao već na startu drugog poluvremena kada je Belloumi zabio sjajan pogodak za 0:2 u 47. minuti.

Oglasi

Nakon toga Estrela je u par navrata tresla okvir gola gostiju, propustila nekoliko zicera, a potom je u 79. minuti uslijedila kazna.

Bruno je sjajno prošao po lijevoj strani i ubacio je loptu u peterac, a tu je bio Matias koji pogađa za 0:3 i ovjerava pobjedu Farensea.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Farense je ovom pobjedom stigao na deseto mjesto sa 34 boda, dok je Estrela na 15. poziciji sa pet bodova manje i borit će se za opstanak do kraja sezone.

Top Komentari

hevew53007
Suprug i ja izgubili smo višak kilograma bez dijeta i vježbanja i to u samo dva tjedna. Najučinkovitiji lijek koji je pomogao milijunima i pomoći će vam:----> use.my/iketo
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi