Zbunjenom golmanu ništa nije bilo jasno, prvo skočio, a onda se zaletio i izveo penal za pamćenje

Takav zalet još nismo vidjeli

Zbunjenom golmanu ništa nije bilo jasno, prvo skočio, a onda se zaletio i izveo penal za pamćenje

Endin Čaušević

Novo izdanje Copa Libertadores počelo je utakmicama prvog kola, a u centru pažnje našao se okršaj kolumbijskog Millonariosa i Flamenga koji je završio rezultatom 1:1. Utakmicu je obilježio penal gostujućeg tima, odnosno zanimljiv zalet napadača tog tima Pedra.

Millonarios je dočekao ekipu Flamenga na svom terenu u Bogoti u meču prvog kola grupne faze najelitnijeg klupskog takmičenja u Južnoj Americi.

Na stadionu El Campin gledali smo dosta uzbudljivu utakmicu koja je na kraju završena bez pobjednika rezultatom 1:1.

U okršaju Millonariosa i Flamenga vidjeli smo zaista mnoštvo prilika i pravo je čudo kako su na kraju postignuta samo dva gola. Iako je brazilski tim imao tri boda u džepu na kraju je domaća ekipa uspjela da dođe do remija.

Flamengo je do vodstva stigao u 64. minuti kada je Vasquez skrivio penal i dobio direktan crveni karton, a odgovornost s bijele tačke preuzeo je Pedro.

Oglasi

Napadač brazilskog kluba i ovu sezonu otvorio je na odličan način i nalazi se u fantastičnoj formi. Pedro je namjestio loptu na bijelu tačku, a mnogi su ostali u čudu kada je demonstrirao zalet koji ranije nismo imali priliku vidjeti.

Pedro je prvo poskočio, a potom krenuo ka lopti i na njegovu sreću očito je to zbunilo i golmana jer je uspio da postigne pogodak za vodstvo Flamenga od 1:0.

Fudbaleri koji izvode penala u posljednje vrijeme dosta su inovativni i svako malo gledamo nove "fazone" kada je zalet u pitanju i jasno je da na sve načine pokušavaju da zbune golmana što je uradio i Pedro, te mu je to uspjelo.

Zanimljiv zalet napadača Flamenga i pogodak iz penala možete POGLEDATI OVDJE.

Oglasi

Iako su gosti imali vodstvo i igrača više u finišu utakmice Millonarios je krenuo u potpunu ofanzivu što se kolumbijskom timu isplatilo.

Domaći su uspjeli u 80. minuti da poravnaju na 1:1 kada je Rodriguez asistirao Ruizu koji je uspio da matira golmana Flamenga na opšte oduševljenje navijača Millonariosa.

U ovoj grupi nalaze se još Palestino i Bolivar koji će svoju utakmicu igrati u petak. U drugom kolu Flamengo će dočekati na svom terenu Palestino dok će ekipa Millonariosa u goste Bolivaru.

Inače, titulu prvaka Južne Amerike brani brazilski Fluminense koji je prošle godine u finalu uspio da pobijedi Bocu Juniors sa 2:1 i osvoji trofej Copa Libertadoresa.

Top Komentari

Nije.bitno
Meni ovo nije fer prema golmanima , igraci imaju pravo zastajat , skakutati , mjenjati brzinu , a golman stani na crtu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi