Rasprodaja u Chelseaju: Još jedan igrač otišao i to za osam miliona eura

Ethan Ampadu u Leedsu

Rasprodaja u Chelseaju: Još jedan igrač otišao i to za osam miliona eura

Eldar Ganibegović

Chelsea nastavlja da prodaje igrače ovog ljeta, a posljednji koji je napustio dvostrukog prvaka Evrope je Ethan Ampadu.

Ethan Ampadu novi je fudbaler Leeds Uniteda i narednu sezonu igrat će u engleskom Championshipu i s ovim timom pokušati izboriti ekspresan povratak u elitu.

Engleski defanzivac u redove ovog tima odlazi nakon niza posudbi, a u kasu Chelseaja ubačeno je novih osam miliona eura. 

Ugovor je potpisao na četiri godine, odnosno do ljeta 2027. godine i sada je zvanično napustio Chelsea u koji je stigao 2017. godine iz Exeter Cityja.

Igrao je na posudbama u RB Leipzigu, Sheffield Unitedu, Veneziji i Speziji, a sada je došlo vrijeme za rastanak. 

Oglasi

Na kraju je Chelsea na njemu zaradio nešto više od pet miliona eura ako se uzmu u obzir samo plaćena obeštećenja, jer ga je doveo za 2,8 miliona eura. 

Chelsea je tako ovog ljeta zaradio oko 250 miliona eura prodajom igrača, a za najviše novca je otišao Kai Havertz - za 75 miliona eura u Arsenal.

S druge strane na pojačanja je do sada uloženo 112 miliona eura i Chelsea za sada u ovom prijelaznom roku ima pozitivan bilans.

Christopher Nkunku je plaćen RB Leipzigu 60 miliona eura, Nicolas Jackson Villarrealu 37, a Angelo Santosu 15 miliona eura.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Chelsea1
Tako se to radi, kupis momcad za 300+ milki i prodas staro zeljezo i opet si na nuli a mozda i u + Od njih svih sto su osli najzalije je Kantea i Kove, a ima tu jos odpada, treba se rjesiti Pudlice Cucija i Gallaghera i to je onda to.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti