Eto šta znači Ronaldo: Znate li koliko je fanova Juve dobio preko noći?

Broj pratilaca raste iz sekunde u sekundu

Eto šta znači Ronaldo: Znate li koliko je fanova Juve dobio preko noći?

Svima je jasno da Juventus dovođenjem Cristiana Ronalda nije profitirao samo u fudbalskom, čisto sportskom, već i u marketinškom smislu.

Juve je sa Ronaldom pokazao nevjerovatnu ozbiljnost i moć u koju su mnogi do jučer sumnjali, ali su skeptične mase demantovane i sada se na italijanskog prvaka polako počinje gledati nekim drugim očima.

Koliki je značaj Ronaldovog dolaska u Juventus najbolja je potvrda broj pratilaca ovog kluba na društvenim mrežama, konkretno Instagramu koji je najpopularnija platforma ovog tipa na internetu. Nevjerovatno djeluje podatak da je Stara dama doslovno preko noći dobila više od milion novih pratilaca, a taj broj se konstantno povećava iz sekunde u sekundu.

Navijači Juventusa i oni znatiželjni danas 'ubijaju vrijeme' refreshovanjem zvanične klupske stranice i prateći porast broja pratilaca, koji je do momenta objavljivanja ovog teksta bio 11.1 milion. Jučer je Juventus imao 10 miliona fanova na Instagramu, a onda je ozvaničen dolazak Ronalda i stvari su se brzo počele mijenjati.

Naravno, zvanične stranice Juventusa bilježe veliki rast pratilaca i na Facebooku i Twitteru, a treba napomenuti da Cristiano Ronaldo još uvijek nije izreklamirao novi klub na svom profilu koji okuplja nevjerovatna 134 miliona ljudi. Šta li će tek tada biti...

Usput, fotografija kojom je Juventus prije 17 sati predstavio Ronalda prikupila je 2.7 miliona likeova, što je apsolutni rekord otkad ona postoji.

Potražite više informacija na temu Serie A:

@cristiano #CR7JUVE

A post shared by Juventus Football Club (@juventus) on

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

protiv modernog fudbala
sad su svi navijaci juveta..bas cudno..internet navijaci
12 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi