Eto'o okupio kamerunske reprezentativce i očitao im lekciju za pamćenje: Svi su ga u šoku slušali

Nezadovoljan njihovom izvedbom

Eto'o okupio kamerunske reprezentativce i očitao im lekciju za pamćenje: Svi su ga u šoku slušali

Edmir Škorić

Kamerun je jučer gostovao selekciji Burundija u meču 2. kola Afričkog kupa nacija, a minimalnu pobjedu ostvario je zahvaljujući golu Toka Ekambija u 30. minuti.

Kamerunci su bili veliki favoriti, ali su na kraju došli do minimalne i dosta teške pobjede. Nakon utakmice, u gostujućoj svlačionici jedan konkretan razgovor s igračima održao je Samuel Eto'o, legendarni kamerunski napadač koji je sada predsjednik Nogometnog saveza te zemlje. 

Bio je vidno ljut zbog načina na koji su nastupili u dresu svog nacionalnog tima i jasno im je poručio da takvo "zalaganje" neće tolerisati u budućnosti.

"Uopšte nisam sretan. Vi predstavljate reprezentaciju Kameruna i nije me briga ko je protivnik, morate da radite posao na najbolji način. Godinama sam plakao jer smo propustili Svjetsko prvenstvo, ali znam za probleme koje sam ja tada imao. To se neće dogoditi dok sam predsjednik. Preuzeo sam ovo da promijenim stvari", rekao je Eto'o, pa je nastavio:

"Niko nema zagarantovano mjesto u ovom timu. Ako želiš da nosiš ovaj dres, moraš da radiš, najbolje, inače nemoj ni dolaziti jer ću radije igrati s djecom. Ja sam dugo nosio kopačke, možda mislite da sam gad, ali sam bio najbolji i znam zašto sam uspio. Dat ću sve, čak i svoj život kako bih na najbolji način predstavio zemlju. Za Kamerun sam spreman dati život. Nikom ne garantujem odlazak na Svjetsko prvenstvo, a ako budete igrali kao danas, niko neće vidjeti Mundijal".

Bivši napadač Reala, Mallorce, Barcelone i Intera osvajao je dva Afrička kupa nacija sa Kamerunom i ovu zemlju predstavljao na najbolji način, te je u dresu Kameruna postigao 56 golova.

Kamerunci će u Kataru na SP-u igrati u grupi sa Brazilom, Srbijom i Švicarskom, a prvi meč odigraće 24. novembra u Al Wakrahu protiv Švicarske.

Top Komentari

Campa
Zamislite vicu da udje ovako kod nasih u svlacionicu
1 0
Arnel925
****n ko struja Eto'o
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi