Alžircima ugašena i posljednja nada: Kamerunci se u miru mogu pripremati za Mundijal
FOTO: EPA

Žalba odbačena

Alžircima ugašena i posljednja nada: Kamerunci se u miru mogu pripremati za Mundijal

H. Zilić

Pustinjske lisice će ipak Mundijal gledati na malim ekranima.

FIFA je donijela zvaničnu odluku da meč afričkog baraža između Kameruna i Alžira neće biti ponovljen.

Kamerun je slavio nakon velike drame i preokreta u posljednjim minutama produžetaka, a Alžirci su uložili žalbu nakon utakmice smatrajući da je glavni sudija namjerno produžio drugi produžetak.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Nakon prikupljanja dokaza Alžirci su dostavili snimke na kojima se vidi da je igrano dvije minute više od sudijske nadoknade, a upravo su Kamerunci gol za Katar postigli u 124. minuti utakmice.

Ipak, to nije puno pilo vode kod FIFA-e koja je danas ozvnaičila odluku da nema ništa od žalbe Alžiraca i Kamerunci se sada u miru mogu pripremati za Mundijal gdje će igrati zajedno u grupi G sa selekcijama Brazila, Švicarske i Srbije.

Top Komentari

Mackintosh
Alzirci idu na baklave, BiH na hurmasice, svi ostali na svjetsko
0 2
Zoilomas
Mozes mitraljezom pobiti protivnicke igrace a FIFU ce da zaboli ***** sta je bilo i samo ce da upisu tri boda.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi