Eto'o: Previše je mržnje među nama

Govorio o problemu igrača u Africi

Eto'o: Previše je mržnje među nama

E. Škorić

Bivši napadač Intera i Barcelone Samuel Eto'o govorio je o tome zašto je teško afričkom igraču da postane najbolji na svijetu.

George Weah jedini je uspio u tome, no oduvijek je bilo dobrih igrača s afričkog kontinenta koji na kraju pored igrača sa evropskog tla nisu dobijali nagradu Zlatne lopte.

"Zapadnom Afrikom dominiraju zapadni mediji i to ima veliki utjecaj. Ljudi će radije da vide Messijev gol", rekao je Eto'o, pa je dodao:

"Osvojio sam puno trofeja i ostvario toliko snova, tako da je to za mene kao da sam osvojio Zlatnu loptu, ali mislim na one generacije nakon mene, koje zaslužuju da dobiju Zlatnu loptu. No, afričke igrače ne poštuju i ne cijene dovoljno".

On smatra da je to i zbog ograničenja na kontientu.

"Ne razmijem zašto je među nama Afrikancima toliko mržnje. Ako jedni druge ne cijenimo, ni drugi nas neće cijeniti. Da su svi Afrikanci glasali za druge Afrikance, nekada bismo imali i najboljeg igrača na svijetu", tvrdi Eto'o.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi