Eto'o: Pepa Guardiolu volim kao trenera, ali ne i kao osobu

Kamerunac bez dlake na jeziku

Eto'o: Pepa Guardiolu volim kao trenera, ali ne i kao osobu

Endin Čaušević

Kamerunski fudbaler Samuel Eto'o u svojoj karijeri imao je priliku da radi s Pepom Guardiolom i Joseo Mourinhom.

Eto'o je u Barceloni u prvoj sezoni Guardiole kao trenera ovog kluba osvojio sve što je mogao, a onda je na veliko iznenađenje napustio klub i otišao u Inter. No, i u Interu je kamerunski napadač kod palicom Mourinhoa stigao do triplete.

Kamerunac ne krije da s Guardiolom nije baš u najboljim odnosima i da je itekako zamjerio njemu i čelnicima Barcelone što su ga prodali Interu na ljeto 2009. godine. Eto'o je tada bio dio transfera Zlatana Ibrahimovića, ali ispostavilo se da je to bio odličan potez.

Iako otvoreno kaže da mu je Mourinho dosta dražio od Guardiole ovaj legendarni napadač ipak ne krije da je španski stručnjak odličan trener, te da je od njega dosta naučio.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Volim ga kao trenera, ali ne i kao osobu. Od njega sam naučio dosta u fudbalu. Neke stvari je bolje radio od svih ostalih. On je najbolji, ali naravno i najbolji nekada gube utakmice", rekao je Eto'.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MirzaBarucic
Joj sto ne mogu ovih starih fudbalera zeljnih paznje. I ti si kao igrac bio dobar, ali kao osoba *****a. Ha ja.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi