Nagle promjene raspoloženja ukazuju da je Maradona uzimao narkotike (Foto: EPA)

FIFA mu uručuje otkaz

Euforično-depresivni ispadi na tribinama koštaće Diega Maradonu

Midhat Šljivak

Diego Maradona napravio je pravi haos na tribinama tokom utakmica reprezentacije Argentine na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Tokom grupne faze takmičenja legendarni fudbaler je imao mnoštvo ispada na tribinama, a sve je eskaliralo u duelu protiv Nigerije.

Maradona je "srednjacima" častio protvinike, ponašao se kao drogiran tokom utakmice, a na kraju je završio i u Hitnoj pomoći nakon što mu je pozlilo.

Svjetski mediji pišu da bi ovakvo ponašanje moglo koštati Maradonu koji ima ulogu ambasadora FIFA-e. Čelnici krovne kuće svjetskog fudbala ga skupo plaćaju, čak 15.000 eura po utakmici, ali bi mogao ostati bez tog novca zbog ponašanja na tribinama.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

FIFA želi da mu zbog sramotnog ponašanja oduzme status ambasadora i vrlo lako bi se moglo desiti da bez Maradone budemo već na utakmici osmine finala protiv Francuske.

Mnogi vjeruju da su narkotička sredstva uzrok euforično-depresivnog stanja koje konstantno pokazuje iz meča u meč i FIFA je sada pred velikom odlukom zbog legendarnog Argentinca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi