A ko bi drugi nego Prevljak: Smail opet pogodio, ali Eupen u 90. minuti primio gol za poraz

Novi pogodak bh. napadača

A ko bi drugi nego Prevljak: Smail opet pogodio, ali Eupen u 90. minuti primio gol za poraz

E. Ganibegović

Pauzu u belgijskom prvenstvu Eupen koristi za odigravanje prijateljskih utakmica.

Danas su se sastali s njemačkim trećeligašem Kaiserslauternom i poraženi su s 1:2.

Nakon prvih 45 minuta Kaiserslautern je imao prednost od 0:1, a strijelac jedinog gola u prvom poluvremenu bio je Kiprit u 29. minuti.

Na sljedeći pogodak čekalo se sve do 84. minute. Dosuđen je penal za Eupen, odgovornost preuzima bh. napadač Smail Prevljak i pogađa za 1:1.

Ipak, nije taj gol spasio njegov tim poraza, s obzirom na to da je za konačnih 1:2 pogodio Elias Huth u 90. minuti utakmice.

Bh. reprezentativac igra sjajno ove sezone u dresu belgijskog Eupena, a na 22 utakmice ove sezone u svim takmičenjima, postigao je 11 golova i dodao četiri asistencije.

Njegov tim se s 25 bodova trenutno nalazi na 12. poziciji u belgijskoj ligi i kako sada stvari stoje neće niti ispasti, niti igrati evropska takmičenja naredne sezone.

Vrijedi spomenuti i da je nekadašnji fudbaler Salzburga na radaru jednog njemačkog drugoligaša, a u pitanju je Nurnberg.

Nurnberg je trenutno petoplasirana ekipa i borit će se do kraja sezone za povratak u Bundesligu. Žele pojačati napad i Prevljak je jedna od opcija. Inače, tim iz Bavarske je i devet puta bio prvak Njemačke.

Šta će biti od svega, ostaje da vidimo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi