Eupen slavi Smaila Prevljaka!

Kup Belgije

Eupen slavi Smaila Prevljaka!

H. Zilić

Ekipa Eupena došla je do jednog od najvećih rezultata u klupskoj historiji.

Eupen je u četvrtini finala Kupa Belgije savladao Mechelen sa 1:3 i tako izborio plasman u polufinale Kupa, gdje će imati priliku da se bori za historijsko finale i šansu za prvi trofej u dugoj historiji kluba.

Nije dobro počelo za Eupen večeras.

De Cmagaro je u 21. minuti na asistenciju Storma doveo Mechelen u vodstvo od 1:0 i to je bio rezultat prvog poluvremena.

U nastavku preokret gostiju.

Ngoy u 55. minuti na dodavanje Agbadoua pogađa za 1:1, a nakon toga heroj Eupena je postao naš Smail Prevljak koji igra fenomenalnu sezonu.

Prevljak u 82. minuti koristi dodavanje Becka i postiže pogodak za 1:2, a konačnih 1:3 Prevljak postavlja svojim drugim golom u šestoj minuti sudijske nadoknade.

Za Prevljaka je ovo bio 11. gol ove sezone u svim takmičenjima u dresu Eupena, a peti u Kupu. Pored toga postigao je i tri gola za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Top Komentari

nedyim_SA1946
Prevljak MAJSTOREE !!
19 0
user1582456981
Bravooo momceee
10 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi