Više neće igrati na Euru: Dembele razočaran i tužan napustio kamp reprezentacije Francuske

Zbog povrede

Više neće igrati na Euru: Dembele razočaran i tužan napustio kamp reprezentacije Francuske

Endin Čaušević

Reprezentacija Francuske u srijedu igra derbi protiv Portugala u okviru posljednjeg kola grupne faze Evropskog prvenstva.

Francuzi nakon dvije utakmice imaju četiri boda jer su neočekivano kiksali prije nekoliko dana protiv Mađarske kada su odigrali 1:1.

Međutim, to nisu bile jedine loše vijesti za Didiera Deschampsa na ovoj utakmici. Naime, Deschamps je u finišu meča s terena morao izvesti Ousmanea Dembelea zbog povrede.

Dembele je u igru ušao u 57. minuti, ali je samo pola sata kasnije zatražio izmjenu i pokazao je da ne može nastaviti meč. Deschamps je nakon utakmice izjavio da ne vjeruje da je riječ o težoj povredi, ali se prevario.

Naime, Dembele je odradio dodatne preglede koji su pokazali da je ponovo povrijedio zadnju ložu što je njegova "rak rana" već nekoliko sezona.

Dembele će zbog toga propustiti ostatak Evropskog prvenstva, a njegov oporavak mogao bi trajati oko dva mjeseca. To je veliki udarac i za Barcelonu jer će Dembele sigurno propustiti pripremni dio, ali i početak sezone.

Oglasi

Francuski mediji objavili su da je Dembele danas napustio kamp reprezentacije Francuske i da je bio vidno utučen zbog svega što mu se dešava jer prethodnih sezona zaista nema sreće s povredama.

Tužan zbog takvog razvoja situacije je i Antoine Griezmann koji se oglasio na Twitteru danas.

"Tu su driblinzi, 'crocheti', golovi, povrede, ali iznad svega toga je tu čovjek! Još jedna prepreka koja se ispriječila na tvom putu, prepreka koju ćeš sigurno preći i vratiti se jači nego prije. Žao mi je što ranije odlaziš s Evropskog prvenstva, ali želim da znaš da ćeš biti s nama na terenu", napisao je Griezmann.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Dembele se povrijedio u najgorem trenutku jer se pripremao cijelu sezonu za Euro, a odigrao je samo jedan meč. Također, špekulisalo se da bi ovog ljeta mogao napustiti Barcu, no sada će se to teško desiti.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Chupy
Dno dna od novinara!!! Tako hinjski naslov, bas naslov koji oslikava nase drustvo, ponajprije nase politicare. Naslov tipa "Dembele izbacen iz reorezentacije, a onda malim slovima" zbog povrede". Dno dna od novinarstva.
3 1
user1603303812
Čauševicu gnjido kakakav ti je ovo naslov ti novinar ti si hovno
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi