Pohod na EURO može da počne - Hrvatska na sjajan način predstavila nove dresove
Domaći dres Hrvatske. Foto: HNS

Dvije nove garniture

Pohod na EURO može da počne - Hrvatska na sjajan način predstavila nove dresove

Eldar Ganibegović

Fudbalska reprezentacija Hrvatske okupila se u Zagrebu. Predstavila je dvije nove garniture dresova pred nadolazeće Evropsko prvenstvo u Njemačkoj.

U martu mjesecu će Hrvatska igrati prijateljsku turnir u Egiptu (dvije utakmice), u junu slijede nove dvije utakmice protiv Sj. Makedonije i Portugala, a onda dolazi Evropsko prvenstvo.

Danas je HNS predstavio nove dresove. Domaći i gostujući dres izgledaju zaista fenomenalno i u novom ruhu će Vatreni u napad na trofej prvaka Evrope. 

"Hrvatski nogometni savez i tehnički partner Nike ponosno su predstavili nove dresove hrvatske nogometne reprezentacije s legendarnim kvadratima koje će aktualni brončani sa Svjetskog prvenstva u Kataru nositi u predstojećem ciklusu, koji uključuje i nadolazeće Europsko prvenstvo u Njemačkoj.

Dresovi su predstavljeni na posebno organiziranom događaju u Zagrebu na kojem su Vatrene došli pozdraviti stotine vjernih navijača koji su nove dresove prvi puta mogli vidjeti na hrvatskim reprezentativcima, pri čemu je polovica aktualnog kadra nosila prvu, a druga polovica pričuvnu garniture.

Redizajnirane dresove prepoznatljivog dizajna kapetan Luka Modrić i suigrači nosit će na Euru u Njemačkoj, gdje će Vatreni nastojati nastaviti trend sjajnih rezultatskih ostvarenja s posljednjih velikih natjecanja.

Oglasi

Na upečatljivom prvom dresu, kultni crveni i bijeli kvadrati postali su najveći do sada, nudeći hrabriji izgled koji će pomoći u oblikovanju prepoznatljivih motiva hrvatske zastave na tribinama i na terenu. Unutarnja strana ovratnika otkriva pak logotip Obitelj/Family koji još više odražava jedinstvo među Vatrenima, a vanjski rebrasti dio dodaje još izraženiji moderni stil.

Nadahnut starom slavom, pričuvni dres donosi moderan začin klasičnom stilu kako bi podsjetio igrače i navijače da nastave sanjati velike snove. Ukošeni kvadrati na novom dresu još jednom odaju priznanje herojima sa Svjetskog prvenstva 1998. godine u Francuskoj, a plava boja istog odgovara tonovima boja na grbu i zastavi Republike Hrvatske. Naravno, logo Obitelj/Family ni u ovom slučaju nije izostao na unutarnjoj strani ovratnika, kao podsjetnik na veliku hrvatsku vatrenu nogometnu obitelj.

U izradi novih dresova hrvatske nogometne reprezentacije opet je korištena Nikejeva napredna Dri-FIT ADV tehnologija, a njihov prozračni materijal, izrađen od recikliranih plastičnih boca, sprječava pretjerano znojenje i zagrijavanje tijela i omogućuje igračima da ispod dresa ostanu suhi od prve do zadnje minute", stoji u saopštenju HNS. 

Novi gostujući dres reprezentacije Hrvatske. Foto: HNS

"Silno sam ponosan što sam imao tu privilegiju najviše puta odjenuti hrvatski dres, ali uvijek se iznova obradujem novoj garnituri koja slijedi naš prepoznatljivi uzorak. Hrvatska šahovnica čini naš dres jedinstvenim, a to se pogotovo odnosi na prvu garnituru koja ovaj put donosi velike crvene i bijele kvadrate i moram priznati da mi se iznimno sviđa kada vidim ovaj novi dres uživo", rekao je kapiten Luka Modrić i dodao:

"Također, dopada mi se atraktivan dizajn pričuvnog dresa koji me, zahvaljujući kosim kvadratima, dizajnom vraća u 1998. godinu i legendarne Vatrene koji su na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj postali inspiracija mnogim mladim nogometašima, pa tako i meni".

Podsjetimo, Hrvatska je na Evropskom prvenstvu u grupi s Albanijom, Italijom i Španijom, a upravo protiv Španije igra prvi meč i to 15. juna. 

Top Komentari

plemic
lijepo dizajnirano za budućeg finalistu EP.
3 1
nyxx
izgleda kao stolnjak kada ideš kod bake i đede da jedeš za bajram
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi