Nove utakmice osmine finala: Francuska na Belgiju, Slovenci znaju kako pobijediti Portugal

EURO 2024

Nove utakmice osmine finala: Francuska na Belgiju, Slovenci znaju kako pobijediti Portugal

Eldar Ganibegović

Danas se igraju nove dvije utakmice osmine finala Evropskog prvenstva u Njemačkoj i biti će izuzetno zanimljivo vidjeti ko će se plasirati među osam najboljih u Evropi.

Merkur Spiel-Arena u Dusseldorfu od 18:00 ugostiti će reprezentativce Francuske i Belgije koji će se boriti za plasman u četvrtfinale.

Francuska je na otvaranju prvenstva s 1:0 slavila protiv Austrije, zatim 0:0 remizirala protiv Nizozemske, te 1:1 protiv Poljske.

Ni Belgija nije u nekoj bajnoj formi jer je imala samo četiri boda u E grupi (poraz od Slovačke, pobjeda protiv Rumunije i remi s Ukrajinom).

No, jasno je da je Francuska bez obzira na sve favorit na ovoj utakmici, no to mora da opravda i na terenu.

Coman vrlo vjerovatno iz ličnih razloga neće igrati, dok kod Belgije u konkurenciji zbog povreda neće biti Meunier i Witsel.

Oglasi

A od 21:00 sati na Deutsche Bank Parku u Frankfurtu posljednja preostala selekcija iz ex-Yu, Slovenija, tražiti će plasman dalje.

Tri remija u grupi, protiv Danske, Srbije i Engleske, bili su Sloveniji dovolji da kao jedna od najboljih trećeplasiranih selekcija prođe dalje.

Portugal je s druge strane nakon dva kola pobjedama protiv Češke i Turske osigurao prvo mjesto u grupi F, pa je u posljednjem kolu imao komociju da izgubi od Gruzije.

Pred oko 47.000 ljudi jasno je da će Portugal večeras biti favorit, no jasno je da je i Slovencima poznato kako pobijediti Portugal.

Ove dvije selekcije sastale su se u martu ove godine u prijateljskoj utakmici, a Slovenija je golovima Gnezde Čerina i Elšnika slavila s 2:0.

Oglasi

Dodajmo da će Sloveniji večeras zbog akumuliranih žutih kartona nedostojati Janža.

Podsjetimo, do sada su se u četvrtfinale plasirale selekcije Španije, Njemačke, Engleske i Švicarske.

Španija i Njemačka će se sastati u Stuttgartu 5. jula od 18:00 sati, dok se 24 sata kasnije u Dusseldorfu sastaju Engleska i Švicarska.

Pobjednici današnje dvije utakmice u četvrtfinalu će se sastatu 5. jula u Hamburgu.

Sutra se završava osmina finala Evropskog prvenstva, a sastaju se Rumunija i Nizozemska, te Austrija i Turska, te će pobjednici ova dva duela igrati jedni protiv drugih u četvrtfinalu i to u Berlinu 6. jula.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi