Dok čeka utakmicu života Slovenac na pragu transfera koji će odjeknuti regijom
FOTO: EPA

Živi svoje snove

Dok čeka utakmicu života Slovenac na pragu transfera koji će odjeknuti regijom

Haris Zilić

Fudbalska reprezentacija Slovenije u ponedjeljak igra utakmicu osmine finala Evropskog prvenstva protiv reprezentacije Portugala i to će velika utakmica za izabranike Matjaža Keka.

Slovenija je po prvi put od nezavisnosti u nokaut fazi velikih takmičenja i nema sumnje da će dati sve od sebe da iznenade Portugalce.

Ovo ljeto bi mogao pamtiti i kapiten ljubljanske Olimpije Timi Max Elšnik (26) koji je dio slovenske reprezentacije.

Nastup na EURO-u je ovog 26-godišnjeg Slovenca stavio na izlog evropskim klubovima, a sada mu se smiješi transfer koji nije očekivao ni u najluđim snovima.

Prema pisanjima ostrvskih medija za Elšnika su oiibljno zagrijali Southamtpon i Leicester City povratnici u Premiership i navodno će nakon EURO-a poslati zvaničnu ponudu na adresu Olimpije.

Oglasi

Elšnik trenutno ima cijeni od 1,5 miliona eura, a u Olimpiju je stigao u januau 2020. godine nakon što je pola godine bio bez kluba.

U dosadašnoj karijeri nastupao je u Engleskoj, ali u nižim ligama.

Kao kadet je 2015. godine iz Aluminija otišao u Derby Coutny gdje je igrao za U21 ekipu Derbya, bio je na posudbama u Mansfieldu i Northamptonu.

Englesku je napustio u julu 2019. godine nakon što nije imao priliku da se puno naigra.

Čekao je pola godine, a onda se pridružio Olimpiji gdje je postao glavni igrač, ali i kapiten tima.

Oglasi

Upravo je partijama u dresu Olimpije dobio i status reprezentativca, a za Sloveniju je debitovao u oktobru 2021. godine.

Za Slovenije je već skupio 19 utakmica i upisao jedan pogodak.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Prije četiri godine kada je bio bez kluba ni slutio nije da bi mogao doći na radar klubova iz Premiershipa, a pogotovo nije ni slutio da će sa reprezentacijom igrati osminu finala Evropskog prvenstva.

Fudbal je još jednom pokazao da zna ispričati nevjerovatne priče, a Elšnik živi svoje snove ovo ljeto.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi