UEFA povukla raspored kvalifikacija za EURO 2024

Sve će biti jasnije danas

UEFA povukla raspored kvalifikacija za EURO 2024

S. Mlaćo
U nogometnoj reprezentaciji naše zemlje zadovoljni su bili nakon jučerašnjeg žrijeba za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Nalazimo se u grupi J sa selekcijom Portugala, Islanda, Slovačke, Luksemburga i Lihtenštajna.

Jasno je da su Portugalci favoriti, a da se protiv ostalih ekipa itekako može igrati. Sinoć je objavljen i raspored kvalifikacija, no brzo je stigla promjena plana.

UEFA je navela da se radi o tehničkoj greški, te su povukli navedeni dokument. Naveli su da će sve biti poznato danas, odnosno da će danas raspored biti zvaničan, a koliko će biti promjena u  odnosu na prvi raspored ostaje nam da vidimo.

Prema tom planu prvi meč Zmajevi su trebali otvoriti kvalifikacije 23. marta protiv Islanda kod kuće, a zatim gostovati Slovačkoj i Portugalu.

Oglasi

Nakon jučerašnjeg žrijeba oglasio se i bh. selektor Ivaylo Petev.

"Žrijeb je takav kakav je. Ja sam zadovoljan sa žrijebom. Imamo u grupi šest ekipa. Imamo jednog favorita, a to je Portugal. Mislim da smo svi drugi na istoj razini", rekao je Petev, pa dodao:

"Mislim da imamo snagu, da imamo kvalitet, da imamo moć da odradimo dobar posao i mi ćemo pokušati to svim snagama".

Podsjetimo, Zmajevi su u nedavno okončanoj Ligi nacija završili na prvom mjestu u grupi 3 B divizije, te na taj način osigurali baraž u martu 2024. godine u slučaju da se kroz kvalifikacije ne plasiramo na završni turnir.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

 Kvalifikacije će se igrati 2023. godine u martu, junu, septembru, oktobru i novembru, a njih neće igrati domaćin Njemačka koja je kao domaćin već osigurala pravo nastupa na turniru.

 Inače, početak Evropskog prvenstva zakazan je za 14. juni 2024. godine, dok će se finale igrati 14. jula.

Promo

Top Komentari

Comandini
ovaj Mlaco je pravi novinar. Najbolji na s.s.ba
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi