Vico Zeljković o žrijebu za EURO 2024: Ranije sam govorio šta je naš cilj!

Jasno je da je Portugal favorit u grupi

Vico Zeljković o žrijebu za EURO 2024: Ranije sam govorio šta je naš cilj!

S. Mlaćo
Nogometna reprezentacija naše zemlje danas je saznala protivnike u kvalifikacijama za EURO 2024.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u žrijeb je ušla iz drugog šešira gdje su još bili Francuska, Engleska, Srbija, Austrija, Škotska, Finska, Češka, Vels i Izrael, pa se s njima nismo mogli sastati, kao ni s Kosovom iz političkih razloga.

Naša reprezentacija je na kraju smještena u grupu J s Portugalom, Islandom, Luksemburgom, Slovačkom i Lihtenštajnom.

Svoja očekivanja otkrio je i prvi čovjek našeg Saveza Vico Zeljković.

"Zadovoljan sam protivnicima koje smo izvukli u kvalifikacijama za EURO 2024. Još ranije sam govorio da je naš osnovni takmičarski cilj plasman na Evropsko prvenstvo u Njemačkoj. Mislim da su naše šanse za to realne u ovoj grupi, gdje se jedino Portugal izdvaja kao favorit“, kazao je Zeljković.

Podsjetimo, Zmajevi su u nedavno okončanoj Ligi nacija završili na prvom mjestu u grupi 3 B divizije, te na taj način osigurali baraž u martu 2024. godine u slučaju da se kroz kvalifikacije ne plasiramo na završni turnir.

Oglasi

Kvalifikacije će se igrati 2023. godine u martu, junu, septembru, oktobru i novembru, a njih neće igrati domaćin Njemačka koja je kao domaćin već osigurala pravo nastupa na turniru.

Inače, početak Evropskog prvenstva zakazan je za 14. juni 2024. godine, dok će se finale igrati 14. jula.

Nakon današnjeg žrijeba oglasio se i kapiten naše reprezentacije Edin Džeko.

Džeko je poručio da je grupa dosta izjednačena, ali da naša selekcija ima dobre šanse da se borti za drugu poziciju.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Grupa je dosta izjednačena i biće tu više ekipa koje će se boriti za drugo mjesto, jer možemo reći da je Portugal veliki favorit za prvu poziciju. Što se tiče ostalih ekipa, smatram da možemo igrati sa svima i imamo realne šanse da napravimo dobar rezultat i budemo među prve dvije ekipe", rekao je Džeko i dodao.

"Naravno, to važi samo u slučaju da mi budemo pravi i na najvišem nivou. Imamo protivnike protiv kojih se može igrati i najbitnije je da budemo spremni i da ni jednu utakmicu ne potcjenjujemo. Radujemo se predstojećim kvalifikacijama i nadam se da ćemo ostvariti uspjeh".

Top Komentari

brutal_bandal
Nemojte ga pitat o zdrijebu u s r anom pitajte ga o suđenju u premijer ligi bih,pa da vidimo sta će reć
3 1
axel42
Vidi mu samo odjela, sata, mobitela!!! Ovako se nenosi ni presjednik najvećeg fudbalskog saveza na svjetu DFB! Pa ko njega postavi na ovu poziciju samo se pitam! Koja je samo mafija u našem savezu, to je čudo božije!
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti