Hrvatski profesor komentarisao žrijeb, pa se dotakao i BiH: "Nevjerovatno sretno..."
Profesor sportske ekonomije iz Hrvatske ocijenio je žrijeb za EURO.

Tomislav Globan

Hrvatski profesor komentarisao žrijeb, pa se dotakao i BiH: "Nevjerovatno sretno..."

Eldar Ganibegović

Tomislav Globan, profesor sportske ekonomije iz Hrvatske, komentarisao je jučerašnji žrijeb grupa Evropskog prvenstva. Dotakao se i grupe u kojoj će potencijalno igrati naša reprezentacija.

Jučer je održan žrijeb Evropskog prvenstva. Potencijalnu grupu saznala je i reprezentacija Bosne i Hercegovine, samo joj preostaje da prođe baraž.

Tako će Bosna i Hercegovina, ako prođe Ukrajinu pa Izrael ili Island, igrati u grupi E zajedno sa selekcijama Belgije, Slovačke i Rumunije.

Dojam je da smo odlično prošli iz četvrtog šešira i da nam ja od svih najteži protivnik upravo onaj kojeg prvo trebamo savladati, a to je selekcija Ukrajine.

Žrijeb je komentarisao i Tomislav Globan, profesor sportske ekonomije iz Hrvatske. Ocijenio je naš žrijeb kao nevjerovatno sretan.

Oglasi

"Ekipe iz Pota 2 su u prosjeku najgore prošle u ždrijebu. Pot 3 i Pot 4 nema neke velike razlike.

S time da je ko god prođe kroz playoff put B (Ukrajina/Izrael/BiH/Island) prošao nevjerovatno sretno. Iz Pota 4 dobiješ treći najlakši žrijeb na cijelom turniru", napisao je na X-u.

Baraž za EURO u Zenici i nadamo se u Sarajevu

Određeni su i stadioni na kojima će igrati naša selekcija. Po drugi put u nizu igramo baraž za EURO i to kod kuće i polufinale i potencijalno finale. Prošli put smo uprskali, nadajmo se da sada nećemo.

Bilino polje i Zenica biti će domaćini polufinalne utakmice protiv Ukrajine 21. marta 2024. godine. Nadajmo se da će naša selekcija proći te da ćemo igrati i finale, a ono bi se igralo na Grbavici u Sarajevu. 

Top Komentari

limvotemirvah
Nikad laksi baraz, nikad laksa grupa, jos se igra u Njemackoj gdje bi bilo desetine hiljada nasih navijaca. Bukvalno sve nam se otvorilo, ali dzaba kad su kriminalci u savezu unistili repku. Jedini covjek koji moze spasiti bh fudbal je Ismir Mirvic. Trebamo se svi moliti i nadati da udje u savez na neki nacin ili ubaci svoje ljude.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti