Stigla nam je najtraženija fotografija Eura, ali i nogometne današnjice

Napravljena sinoć u Budimpešti

Stigla nam je najtraženija fotografija Eura, ali i nogometne današnjice

E. Škorić

Portugal i Francuska odmjerili su snage sinoć u Budimpešti u završnici grupne faze Eura.

Portugalci i Francuzi remizirali su rezultatom 2:2 i tako prošli dalje i jedni i drugi. Provukla se i Njemačka, koja je dva puta gubila od Mađarske u Minhenu, na kraju s 2:2 ide dalje. Nijemce u osmini finača čeka Engleska, Francuze Švicarska, a Portugalce Belgija.

Prije nego krene nokaut faza, imamo dva dana odmora. Što se tiče Eura, sinoć su u fokusu bili Ronaldo i Kylian Mbappe. Čovjek koji je ispisao nogometnu povijest i njegov nasljednik i čovjek koji tek treba da to isto učini.

Ronaldo i Mbappe razmijenili su dresove, na kraju su imali prijateljski razgovor, a UEFA-in fotograf zabilježio je fotografiju koja je postala viralna i koji su mediji proglasili "najtraženijom fotografijom".

Njih dvojica lako bi se mogli naći jedan nasuprot drugog i u polufinalu jer se nalaze na istoj strani žrijeba.

Inače, Ronaldo je s jučerašnja dva gola stigao do broja 109 u dresu Portugala i tako je izjednačio rekord Iranca Ali Daeija. Takođe, nadmašio je Miroslava Klosea i sada ima ukupno 21 gol na velikim takmičenjima, dok je Nijemac ostao na 19.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Juventusov napadač je s pet golova trenutno prvi strijelac Evropskog prvenstva, a najbolje od njega očekujemo u završnici turnira, pa možda već u ponedjeljak protiv Belgije.

Za razliku od Ronalda, njegov mlađi prijatelj Mbappe nije postigao nijedan pogodak za Francusku ovog ljeta, ali i dalje se smatra ključnim u ekipi Didiera Deschampsa.

Top Komentari

pjanke.sa
E sto vam je dobra slika…
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi