Balkan ne pamti ovakav gol! Prijem, podizanje lopte, a onda volej s efeom na kojem zavidi Carlos!

Eurogol u albanskom prvenstvu

Balkan ne pamti ovakav gol! Prijem, podizanje lopte, a onda volej s efeom na kojem zavidi Carlos!

Eldar Ganibegović

Albansko prvenstvo nije toliko interesantno niti se mnogo prati van ove zemlje, ali se fudbaler Egnatije potrudio da se za ovu ligu čuje daleko. Nevjerovatan gol je postigao.

U okviru 4. kola albanske Superlige danas su se sastali Partizani i Egnatia, a krajnji rezultat glasio je 1:1.

Bintsouka je doveo domaći tim u vodstvo već u sedmoj minuti, a 16 minuta kasnije vidjeli smo ljepoticu dana na evropskoj fudbalskoj sceni.

Fudbaler Egnatije, 27-godišnji brazilski veznjak Fernando Madeiros, postigao je gol karijere za izjednačenje rezultata.

Neko je ispucao loptu, on ju je primio i prije no što je pala na travnjak još malo podigao, a onda lijevom nogom opalio po golu rivala.

Lopta je imala efe na kojem bi pozavidio i legendarni Roberto Carlos, a golman Partizanija jednostavno je bio nemoćan i nema mu se šta prigovoriti što je primio jedan ovakav gol.

Oglasi

Egnatia je imala šansu da dođe do potpunog preokreta u 45. minuti meča, ali je Dwamena promašio udarac s 11 metara.

Do kraja se rezultat nije mijenjao i ostalo je 1:1, no ova utakmica definitivno će ostati dugo upamćena po golu koji je postigao Madeiros.

Egnatia je nakon nepotpunog četvrtog kola na drugoj poziciji sa sedam bodova, tri manje od vodeće Tirane, dok je Partizani s utakmicom manje na petom mjestu s pet bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije