Fudbalski siromašan ponedjeljak obilježio je gol mjeseca u španskoj Primeri!

Savio podesio nišanske sprave

Fudbalski siromašan ponedjeljak obilježio je gol mjeseca u španskoj Primeri!

E. Ganibegović

Ako gledamo prethodna dva i naredna tri dana, današnji dan je sigurno fudbalski najsiromašniji. Međutim, da fudbalski fanovi širom Evrope i danas imaju šta vidjeti potrudio se Savio, 19-godišnji fudbaler Girone.

U okviru 5. kola španske Primere ekipa Girone gostuje kod Granada i izvjesno je da će upisati tri boda jer već nakon prvih 45 minuta vodi s 0:3.

Viktor Tsygankov je doveo goste iz Katalonije u vodstvo u 22. minuti, a onda gol mjeseca.

Igrala se 31. minuta kada je 19-godišnji brazilski fudbaler Savio potegao s distance i razornim udarcem savladao golmana domaće ekipe.

[twitter]https://twitter.com/FootColic/status/1703855221800067483[/twitter]

Četiri minute kasnije Girona stiže i do trećeg pogotka. Loptu je nakon dodavanja Dovbyka u praznu mrežu skrenuo Lopez.

Oglasi

Do odlaska na odmor vidjeli smo još šansu Uzunija na drugoj strani, a Girona je mogla i do četvrtog gola, no Tsygankov je pogodio stativu.

Izvjesno je da će Girona upisati i četvrtu pobjedu u sezoni, te da će nakon ovog kola dijeliti drugu poziciju s Barcelonom sa po 13 bodova.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo, na vrhu je maksimalan Real Madrid s 15 bodova, a u top četiri još se nalazi Athletic Bilbao s 10 bodova.

Kada je Granada u pitanju, ovo će im biti četvrti poraz uz samo jednu pobjedu i trenutno se s tri boda nalaze u zoni ispadanja, ispred Las Palmasa i Almerije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi