Eusebio Di Francesco pred otkazom!
Roma igra veoma loše u posljednje vrijeme. Iako igrači stoje čvrsto uz njega, danas će vjerovatno dobiti otkaz (Foto: EPA)

Danas odluka

Eusebio Di Francesco pred otkazom!

Midhat Šljivak

Eusebio Di Francesco danas će saznati svoju sudbinu na klupi Rome.

Rimski tim sinoć je poražen od Porta u osmini finala Lige prvaka nakon produžetka (3:1), a izuzetno razočaran je Di Francesco nakon svega što se dogodilo na Dragau.

Di Francesco se nije obratio medijima nakon meča. Otišao je u autobus, sjedio je sam, a Sky Sport Italia tvrdi kako će danas biti poznato hoće li mu rukovodstvo kluba uručiti otkaz.

Da EDF razmišlja o otkazu potvrdio je i fudbaler Vučice Diego Perotti.

"Trener je razočaran, kao i svi mi. Trudili smo se 120 minuta i bolno je ispasti na ovaka način. Osjećam da smo zaslužili mnogo više", rekao je Perotti, te je dodao:

"Uvijek smo davali sve od sebe. Niko ne voli gubiti na ovakav način. Mi stojimo iza trenera, iako je za sve nas veoma ružan trenutak. Trener će odlučiti o onome što je najbolje za njega. Ovo su teški trenuci", istakao je Perotti.

Rimljani su se žalili na suđenje turskog sudije Čuneyta Čakira, posebno zbog činjenice da nije pregledao snimak pada Patrika Schicka u posljednjoj minuti.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Je li bio penal? To morate pitati sudiju. Ono što me je razočaralo je to da nije želio ni pogledati snimak. Ako je sistem već tu, zašto ga ne koriste", rekao je Perotti.

Roma se sada okreće italijanskoj Seriji A. Tamo im predstoji velika borba za plasman u Ligu prvaka naredne sezone, a danas ćemo znati hoće li u ostatku sezone ekipu voditi Di Francesco.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi