Tuchelov Chelsea djeluje sjajno, ko zna šta bi bilo da je Nijemac tu od početka sezone

Nova pobjeda Plavaca

Tuchelov Chelsea djeluje sjajno, ko zna šta bi bilo da je Nijemac tu od početka sezone

Edmir Škorić
Teme:

U okviru 27. kola engleske Premier lige Chelsea je bio domaćin Evertonu i na kraju je upisao rutinsku pobjedu rezultatom 2:0.

Everton je imao seriju od tri uzastopne pobjede, ali sastav Carla Ancelottija nije previše pokazao na Stamford Bridgeu, pa je Chelsea bez većih problema stigao do pobjede.

Plavci su se domogli četvrtog mjesta s 50 bodova i od dolaska Tuchela potpuno su druga ekipa, pa se postavlja pitanje gdje bi klub sada bio da je Nijemac od prvog dana sjedio na klupi.

Vodeći gol je postignut u 31. minuti.Kai Haverz je šutirao, a Godfrey nesretno loptu proslijedio u vlastitu mrežu. Velike zasluge Havertz je imao i kod drugog gola u 65. minuti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Naime, on je došao do lopte prije Pickforda, koji ga ruši, pa je dosuđen penal. Jorginho je naštimao loptu i sigurno pogodio. Uz ta dva gola, Havertz je postigao jedan, ali je opravdano poništen jer je loptu prethodno u prijemu dirao rukom.

Chelsea za pet dana gostuje Leedsu, a Everton dočekuje Burnley i traži pobjedu kojom će nastaviti potjeru za prve četiri pozicije.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Jupp
Sta znaci dobar trener, a ista ekipa. U 10 utakmica 0 poraza, 3 remija i 7 pobijeda. Tuchel se pokazao kao odlican izbor, kao i vecina Njemackih trenera.
15 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi